Meer controle op processen binnen een overheidsinstelling of bedrijf? Dan is een zaaksyteem op maat de oplossing. TrueLime helpt bij het opstellen hiervan om zaakgericht te werken. Zo optimaliseer én automatiseer je werkprocessen. Meer grip op de afhandeling van zaken voor een beter resultaat. Met TrueLime’s eigen product ‘Octopus’ bieden we al ruim 20 jaar een onderscheidend modulair zaaksysteem aan. We maken zaakgericht werken mogelijk voor overheidsinstellingen en gemeenten. Denk hierbij aan processen zoals bezwaren en beroepen, klachtenafhandeling en contractmanagement.
Definitie van zaakgericht werken

Met een zaaksysteem kunnen overheidsinstellingen, zoals gemeenten specifieke processen digitaliseren. De definitie van zaakgericht werken is: een manier van werken die op processen georiënteerd is. Zaakgericht werken focust zich op het zo klantvriendelijk mogelijk inrichten van specifieke processen met een zo optimaal mogelijk resultaat. Een zaak is altijd een bepaald proces met een begin en een einde dat herhaaldelijk wordt doorlopen.


De voordelen van een zaaksysteem

Met een zaaksysteem kun je als overheidsinstelling op een efficiënte manier de informatiestroom, voortgang én kwaliteit van een zaak bewaken, zoals een aanvraag, klacht, contract of melding. Daarnaast is het gemakkelijk de voortgang van een proces direct te delen met alle belanghebbenden. Denk hierbij aan een status zoals ‘aanvraag ontvangen’. Lees meer over het zaaksysteem dat Truelime voor gemeente Rotterdam creëerde.


Een systeem naar wens met Octopus

Het zaaksysteem van TrueLime is modulair opgebouwd. Dit betekent dat het in te zetten is als losse elementen of als geheel. Octopus heeft een groot aantal standaard modules die aan te passen zijn naar specifieke situaties. Zo is het zaaksysteem ook na organisatieveranderingen, wetswijzigingen of procesoptimalisaties eenvoudig bij te stellen. We bieden de mogelijkheid om geheel naar wens en op maat een zaaksysteem op te bouwen voor je organisatie. Het is heel makkelijk en flexibel in te richten voor diverse processen.

Meer weten over Octopus?

Download hier de brochure


Ons zaaksysteem biedt unieke voordelen:

  • uitstekende termijnbewaking
  • documentcreatie in eigen huisstijl
  • dashboard met uitgebreide managementrapportages
  • uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
  • beschikbaar via de Cloud of in je eigen netwerk (on-premise)


TrueLime verbetert de werkprocessen

We weten uit ervaring dat de processen per organisatie verschillen. Met de flexibiliteit van het zaaksysteem en jarenlange ervaring kunnen we voldoen aan de wensen en eisen van je organisatie. We zorgen voor de best mogelijke aansluiting op elk werkproces mede dankzij de learnings uit eerder ontwikkelde oplossingen.


Zaaksysteem voor gemeenten, ZBO’s en ministeries

TrueLime bouwt zaaksystemen voor overheidsinstellingen, gemeenten, ZBO’s en ministeries. We werken samen met klanten aan de continue doorontwikkeling van Octopus. Inmiddels wordt zaaksysteem Octopus door een groot aantal organisaties gebruikt. Meer weten over zaakgericht werken voor gemeenten?

Bezwaren en beroepen

Lees meer

Klachtenmanagement software

Lees meer

Contractmanagement software

Lees meer