Als je niet in een stijve organisatie wil werken, moet je zeker bij TrueLime komen!

De hemd van het lijf - .NET Developer Richard

Wat doe je als .NET Developer en hoe ziet je dag eruit?

Richard

Personeel31-(1).jpg

Wat doe je als .NET Developer bij TrueLime?
Als Developer ben je lid van een Agile team en medeverantwoordelijk voor de projecten van je team. Je draagt bij aan het verbeteren van online applicaties en het ontwikkelen van nieuwe modules. Wij ontwikkelen in .Net en Angular. Daarnaast maken we gebruik van Azure, SQL Server en Oracle.

Hoe lang werk je bij TrueLime?
Bijna 18 jaar.

Waarom wilde jij Developer worden?
Ik zat vroeger altijd op de Commodore te programmeren, hierdoor wist ik al gauw wat mijn passie was!
De studie Hogere Informatica Onderwijs in Breda sloot hier goed op aan. Ik ben daarmee opgeleid tot Allround Software Engineer, daarna ben ik mezelf blijven ontwikkelen.

Welke talenten heb je volgens jou nodig voor deze functie?
- Heel goed kunnen analyseren
- Out-of-the-box denken
- Creatief zijn in het bedenken van oplossingen
- Kritisch zijn is ook belangrijk

Wat maakt het werken bij TrueLime leuk en hoe is de sfeer op het werk?
Mijn werkzaamheden zijn lekker divers en daarbij heb ik hele leuke collega’s.
 
Voor mijn gevoel is de sfeer op het werk altijd goed!
 
Dat het kantoor van TrueLime dichtbij huis is maakt het extra fijn. De samenwerking met collega’s is top. Iedereen zegt gewoon wat hij of zij vindt. Je kan alles zeggen en overal over praten, ook als er dingen niet goed zijn!

In wat voor team werk je?
Ik werk voor team Narwhal, dat vind ik het leukste team binnen TrueLime. Wij werken met 6 mensen aan .NET projecten. Dat vind ik te gek, aangezien hier veel maatwerk bij komt kijken. Binnen dit team wordt gewerkt met ons eigen product Octopus.
Octopus is zaakgerichte Workflow software met als belangrijkste kenmerk dat deze zich aanpast aan diverse (juridische) bedrijfsprocessen.
Business Proces Management (BPM) staat voor het innoveren, automatiseren, verbeteren en efficiënter inrichten van organisaties en bedrijfsprocessen. Met Octopus BPM bewaak je eenvoudig de voortgang en kwaliteit van elke zaak, zoals een aanvraag, klacht, contract of melding.
In mijn team werk ik voornamelijk aan Octopus projecten, daarnaast geef ik ondersteuning aan het project bij Inmarsat.

Wat was je leukste project, en waarom?
Ik vind het erg leuk om aan Octopus BPM Software te werken, omdat dit een eigen product is. We blijven het product optimaliseren op alle vlakken en ontwikkelen continu nieuwe modules.

Octopus wordt inmiddels bij meer dan 50 klanten gebruikt, waaronder gemeenten en andere overheidsinstellingen, hoe gaaf!
 
Een van de leukste projecten naast Octopus is Inmarsat. Waarom? Omdat het een gaaf product is én een hele leuke klant!
Inmarsat is een telecommunicatiebedrijf gespecialiseerd in telecommunicatiesatellieten. Opgericht door de internationale maritieme organisatie om schepen continu in contact met het vasteland te houden, bedient het bedrijf inmiddels luchtvaartmaatschappijen, regeringen, media, bedrijven in de olie- en gasindustrie, mijnbouw, bouw en humanitaire hulporganisaties op het gebied van telefonie, mobiele satellietdiensten en breedband internet.  
We hebben daar op basis van Microsoft Dynamics CRM en .NET Technologie een prijsafsprakensysteem gemaakt waarmee de klant alle contracten kan beheren voor satellietcommunicatie met bijbehorende koppelingen voor facturatie.

Wat leer jij in je functie?
Ik heb de afgelopen jaren steeds meer geleerd op het gebied van nieuwe ontwikkeltechnieken. Het doel is een eindproduct opleveren waar de klant blij mee is. Om dat te realiseren moet je goed samen kunnen werken en heb ik tevens geleerd dat je continu en steeds beter moet testen. Agile werken helpt hier enorm aan mee.
Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik diverse .NET certificaten behaald en ben ik momenteel druk bezig om het SQL Server certificaat te behalen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bij jou uit?
8.20 uur
Goedemorgen! En naar boven, ons team zit op de tweede verdieping. Natuurlijk neem ik een koffietje mee.
8.30 uur
Ik check eerst mijn mail om te zien of er belangrijke zaken zijn binnengekomen.
9.00 uur
In de ochtend werk ik altijd aan het Inmarsat project.
Bij Inmarsat heb ik momenteel een adviserende en ondersteunende rol. Zo haal ik voor hen complexe rapporten uit het systeem. Bovendien sta ik de ontwikkelaars van Inmarsat bij. Ik geef hen uitleg over technische details die zij nodig hebben om te ontwikkelen. Wat wij destijds hebben gebouwd, zijn zij namelijk aan het uitbouwen.
10.00 uur
Stand-up én koffie! We brengen elkaar op de hoogte houden van de story’s waar we gister mee bezig waren en vandaag mee aan de slag gaan. Ook gooien we eventuele struikelblokken in de groep zodat we daar met elkaar over kunnen brainstormen.
10.15 uur
Verder met Inmarsat. Tussendoor spar ik af en toe met klanten over zaken die gebouwd moeten worden om dit vervolgens te realiseren met het team.
12.00 uur
Lunch! Wandelen of flipperen tijdens de lunch vind ik altijd leuk. Het liefst even helemaal weg van mijn beeldscherm door een flinke hap frisse lucht te nemen.
12.45 uur
In de middag houd ik mij bezig met Octopus projecten.
Hoe ga ik te werk? Ik bedenk een oplossing voor hoe een bepaalde functionaliteit het beste gebouwd kan worden. Momenteel ben ik bezig met een functionaliteit om documenten toe te voegen aan Octopus vanuit externe systemen. Het is een aanvulling op de bestaande functie.
14.00 uur
Overleg om te bepalen of deze oplossing de juiste richting in is. (met een kopje koffie 😊 )
14.15 uur
Code schrijven, code schrijven, code schrijven in Microsoft Visual Studio.
16.00 uur
Tijd om de geschreven code te testen!
17.00 uur
Mijn werkdag zit er weer op en ik ben heel tevreden, want ik heb afgekregen wat ik af wilde hebben. Bij de oplevering van een mooi product heb ik natuurlijk een extra voldaan gevoel!

Wat zou jij een nieuwe collega vertellen over TrueLime/jouw werk?
Kom lekker bij team Narwhal werken als je .NET projecten wil doen!
 
En als je niet in een stijve organisatie wil werken, moet je zeker bij TrueLime komen!!

 

Ben jij een .NET Developer en is je interesse gewekt?
Bekijk dan onze vacature!