Veilig en betrouwbaar digitaal zaken doen met DigiD

16 juni 2015

TrueLime is uw partner bij het ontwikkelen van websites waarbij gebruik wordt gemaakt van DigiD.
Een website met aansluiting op DigiD? Voor ons geen probleem. Wij zijn geregistreerd leverancier als het gaat om aansluitingen op DigiD. Wij deden dat eerder, o.a. voor Koninklijke Visio.

Bij uw digitale dienstverlening stelt u veiligheid en betrouwbaarheid voorop. DigiD zorgt ervoor dat overheidsorganisaties en publieke dienstverleners betrouwbaar zaken kunnen doen met burgers via hun website. Met DigiD kunnen zij online de identiteit van burgers vaststellen. Logt een burger met zijn persoonlijke DigiD in? Dan krijgt de organisatie via DigiD het Burgerservicenummer (BSN) teruggekoppeld. Zo weten ze precies met wie ze te maken hebben, en kunnen ze direct nagaan welke informatie ze al hebben over een persoon.

U kunt DigiD gebruiken als uw organisatie overheidstaken uitvoert en in uw administratie gebruik mag maken van het Burgerservicenummer. DigiD maakt onderdeel uit van de infrastructuur van de e-overheid en wordt beheerd door Logius. Logius registreert welke leveranciers aansluitingen op DigiD kunnen realiseren.