Kabelkrant niet alleen aantrekkelijker, maar voor de redactie ook veel makkelijker

26 november 2014

Kabelkrant BredaNu aantrekkelijker met foto’s, reportages en videoverslagen
De kabelkrant van de lokale publieke omroep BredaNu is uitgebreid met de mogelijkheid om foto’s en bewegende beelden te tonen. Het maakt de kabelkrant niet alleen aantrekkelijker, het werk is er voor de redactie ook makkelijker op geworden en de toepassingsmogelijkheden zijn uitgebreid.
 
Wat wilde BredaNu?
BredaNu informeert publiek via haar kabelkrant, radiokanaal en website bredanu.nl. Voor de kabelkrant was er behoefte aan een betrouwbaar ondersteunend softwarepakket.
 
Wat boden wij?
Canvastix wordt van oudsher onder meer in de retail gebruikt om spontane aankopen door consumenten te stimuleren. In hotels, recreatiegelegenheden en verzorgingshuizen om gasten en bewoners te informeren. Nu is Canvastix voor het eerst ingezet bij een publieke kabelkrant. Redacteuren van de omroep kregen een korte training en waren snel enthousiast over de mogelijkheden en het gemak om nieuws met een druk op de knop te publiceren. Daarnaast kunnen al net zo eenvoudig foto’s, reportages, videoverslagen en commercials op zowel de website als de kabelkrant worden geprogrammeerd en getoond. 
Canvastix breidde de standaardoplossing uit, zodat bij vertoning van beeldreportages via de kabelkrant het geluid van de radio-uitzendingen switcht naar de geluiden die bij de beelden horen.
 
De voordelen voor BredaNu:
  • in korte tijd een stabiele basis voor de kabelkrant
  • eenvoudig in gebruik voor redacteuren van BredaNu
  • mogelijkheden om alle tekst- en beeldmateriaal centraal snel een eenvoudig te publiceren
  • geen dure software maar een efficiënte oplossing met uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Over BredaNu
BredaNu is de publieke omroep van Breda die het rijke leven in de stad in beeld en geluid naar inwoners wil brengen, met diepgravende actualiteit en vrolijke reportages. BredaNu streeft op tv, radio en online naar kwaliteit en diversiteit en wil zowel informeren als amuseren. Informeren over de snelle ontwikkelingen die de stad doormaakt, amuseren omdat de omroep Breda ziet als een heerlijke Bourgondische stad, waar het goed leven en wonen is. BredaNu zendt 24 uur per dag uit. Tijdens de piekuren worden programma’s gepresenteerd, in de daluren is er een non-stop muziekformat met een brede muziekkeuze.
De klant