Multifunctioneel intranet Translink

5 januari 2015

Een sociaal en multifunctioneel intranet zoals nog niet eerder vertoond
Translink vroeg aan TrueLime een multifunctioneel en gebruiksvriendelijk intranet te realiseren. Wij kwamen graag aan dit verzoek tegemoet en tekenden voor het functioneel en technisch ontwerp en de uitvoering. Het resultaat is niet zomaar een intranet, maar een sociaal intranet dat gerust ‘nog niet eerder vertoond en toekomstgericht’ genoemd mag worden. Geen gewoon intranet, dus ook geen gewone naam. Ontmoet ‘Joost’! (van 'Joost mag het weten'). Redenen genoeg om als TrueLime zelf ook megatrots te zijn! Hierbij vertellen we graag meer over het unieke, vooruitstrevende intranet van Translink.
 
Voor Translink realiseerde TrueLime eerder de corporate website en extranetten voor medewerkers van OV-bedrijven en leveranciers van OV-chipkaartapparatuur. Omdat Translink nog geen intranet had, kwam dit nieuwe verzoek.

Frisse uitstraling
Medewerkers maakten eerder vooral gebruik van een netwerkschijf. Daarmee was de toegang tot documenten erg ondoorzichtig, rommelig en ontbrak de expliciete mogelijkheid documenten af te schermen of juist open te stellen voor medewerkers. Samenwerken in documenten en kennis en documenten delen per afdeling, team of in projecten was daardoor vrijwel onmogelijk. Om zulke zaken juist wèl mogelijk te maken had Translink de wens om het nieuwe intranet een frisse, moderne uitstraling te geven, waarbij alle medewerkers eigen voorkeuren op de startpagina kunnen aanmaken.Betrouwbare Kentico-basis
We kozen Kentico als vertrouwde en betrouwbare basis. Aan de standaardoplossingen zijn verschillende tools toegevoegd. Op basis van contentanalyse is een structuur gemaakt met verschillende contenttypes, zoals documenten en webartikelen. Het belangrijkste resultaat is dat de hele structuur van het intranet er op is gericht gebruikers bij de juiste informatie te brengen. Het interactieontwerp van het intranet is geïnspireerd door de Modern UI style van Windows 8. Voor navigatie wordt gebruik gemaakt van blokken (live tiles) die werken als link naar pagina’s of functionaliteiten en tegelijkertijd al beknopte content tonen. De ‘Start-omgeving’ is het startpunt voor navigatie en gebruik van functionaliteiten. Belangrijke functionaliteiten zijn: Samenwerken, Slim Zoeken en Zelf regelen. Gebruikers kunnen Start naar eigen inzicht aanpassen. Waar de ene medewerker ervoor kiest te starten met alle verjaardagen kiest de ander bijvoorbeeld voor het actuele nieuws en een link naar het personeelsdossier.

Voordelen van het nieuwe intranet
Het nieuwe intranet van Translink heeft een modern design, bevat een uitgebreide kennisbank, medewerkers kunnen veel zelf regelen en het is een echte ‘samenwerkomgeving’ geworden. Andere voordelen zijn dat:
- medewerkers hun eigen voorkeuren kunnen instellen
- het intranet ook op tablets te gebruiken is
- informatie en documenten zowel op afdelings- als teamniveau eenvoudig te vinden zijn
- meerdere collega’s gezamenlijk aan één document kunnen werken en de hele opzet van het intranet samenwerking stimuleert.

Inmiddels werkt Translink naar tevredenheid met het nieuwe intranet: ‘We zijn ontzettend trots op Joost, ons nieuwe intranet. TrueLime heeft knap werk verricht. Ze hebben het grafisch ontwerp omgezet in een goed werkend geheel, zelfs met uitdagingen als het horizontaal scrollen en een praktische samenwerkomgeving. De samenwerking met TrueLime verloopt heel prettig. We hebben nu een goed werkend intranet met veel mogelijkheden om door te ontwikkelen. Zodat we ook in de toekomst een eigentijds intranet kunnen blijven bieden.’

Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van Kentico voor uw organisatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Translink
Translink is het bedrijf achter de OV-chipkaart. Het werd in 2001 opgericht door vijf grote openbaar vervoerbedrijven om als opvolger van de strippenkaart het nationale OV-chipkaartsysteem in te voeren in Nederland. Alle openbaar vervoerbedrijven die voor de bus, metro, tram en trein de OV-chipkaart gebruiken, zijn aangesloten op het systeem. Translink is verantwoordelijk voor het beheer, transactieverwerking en productie van de kaarten. 
De klant: