TrueLime ontwikkelt een nieuwe, responsive website voor Stichting Koninklijke Visio met Kentico CMS, op basis van toegankelijkheidscriteria WCAG 2.0

18 november 2015

TrueLime ontwikkelt toegankelijke, responsive website voor Visio
TrueLime werkt de komende maanden aan een nieuwe, responsive website voor Stichting Koninklijke Visio. Tegelijkertijd krijgt de website een moderner design. De website wordt ontwikkeld op basis van de toegankelijkheidscriteria WCAG 2.0.

De ontwikkeling van deze responsive website is ook aanleiding om de vormgeving te moderniseren. TrueLime verzorgt - net als bij de vorige website van Visio - de back-end en front-end development, op basis van een grafisch ontwerp van Weijster & Kooij.

Sneak preview: nieuwe design al gedeeltelijk live
Op verzoek van Visio is een deel van de nieuwe vormgeving al geïmplementeerd. Ga je nu naar www.visio.org/, dan zie je de homepage, header, footer en de navigatie (uitklap-menu) al in het nieuwe design.

In de volgende fase vernieuwen we het ‘contentvlak’ van alle templates in de website. Ook wordt de hele website responsive gemaakt, en dus geoptimaliseerd voor mobile devices en tablets.

Toegankelijke website
Visio is hét expertisecentrum voor mensen die slechtziend of blind zijn. Uiteraard besteden we extra aandacht aan eisen voor toegankelijkheid, zodat de website ook met bijvoorbeeld een screenreader uitstekend werkt. De vorige website voldeed aan de toegankelijkheidscriteria WCAG 1.0 en kreeg het waarmerk Drempelvrij.nl. De nieuwe, responsive website ontwikkelen we op basis van de meest recente toegankelijkheidscriteria WCAG 2.0.

Aantrekkelijk en gebruiksvriendelijke voor iedereen
Uitdaging bij het grafisch ontwerp en de implementatie is om de website aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk te maken voor iedereen. Zowel voor slechtziende en blinde cliënten van Visio, als voor begeleiders en professionals zonder beperkingen.

Langdurige samenwerking met Visio
TrueLime werkt al jaren samen met Visio. Naast hun website, ontwikkelde TrueLime ook Visio’s Cliëntenportaal en hun webapplicatie ‘Praktijkplein’ waarmee Visio’s docenten online lesmateriaal maken en delen.
Lees meer over Visio’s Cliëntportaal
Lees meer over Visio’s webapplicatie voor het maken van lesmodules