Iv-Software en IBL-Software zijn met ingang van 1 januari 2012 gefuseerd

28 januari 2012

persbericht: Fusie Iv-Software en IBL-Software
Januari 2012 - Iv-Software en IBL-Software zijn met ingang van 1 januari 2012 gefuseerd. Iv-Software is leverancier van ICT oplossingen en gespecialiseerd in het leveren van primaire processystemen onder de naam Octopus® op het gebied van Bezwaar & Beroep en Vergunning & Handhaving. IBL-Software is een full service ICT bedrijf met dienstverlening en oplossingen op het gebied van CRM, Webdevelopment en Narrowcasting.

Door deze fusie verwachten wij een sterke combinatie in de markt te zetten die nog beter in staat is in te spelen op specifieke klantvragen vanuit de markt. Daarnaast kunnen we een breder aanbod van producten en diensten bieden in de overheidsmarkt en door schaalvoordelen is het mogelijk de productenportfolio versneld te ontwikkelen.
Iv-Software en IBL-Software zullen verder gaan als zelfstandige business units (dochters) van IBL-Groep. De vestigingsplaats van beide business units zal met ingang van februari 2012 Breda zijn. Om de fusie tot stand te laten komen neemt Iv-Groep, moederbedrijf van Iv-Software, deel in IBL-Groep.

Het productaanbod voor de overheidsmarkt zal onder de productlijn Octopus® voortgezet gaan worden. De nieuwe combinatie zal zich gaan richten op de verdere ontwikkeling van Octopus® richting een geïntegreerd Klant Contact Center (KCC). De brede ervaring van IBL-Software op het gebied van CRM, Webdevelopment en Narrowcasting zullen ertoe bijdragen dat deze oplossing versneld tot ontwikkeling gebracht kan worden. Daarnaast zal systeemintegratie een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de combinatie gaan worden. Met behulp van de Connect & Conquer productlijn is het mogelijk diverse systemen snel en op basis van een robuust platform te koppelen. Tenslotte worden SaaS oplossingen (Software as a Service) ontwikkeld voor middelgrote en kleinere overheidsorganisaties.

Profiel Iv-Software:
Iv-Software is momenteel gevestigd in Papendrecht en is sinds 1986 een zelfstandig bedrijf. Iv-Software ontwikkelt en levert de ideale oplossing voor de behandeling van juridische zaken: vergunningaanvraag, boetelegging, last onder dwangsom, bestuursdwang, bezwaar, ingebrekestelling, beroep, hoger beroep, voorlopige voorziening, klacht, aansprakelijkstelling en juridische advies. Hiervoor maken wij inrichtingen op basis van Octopus® workflowmanagement met geïntegreerde kantoorautomatisering. Op een praktische manier worden termijnbewaking en documentcreatie geïntegreerd in een registratie- en zoeksysteem voor enkelvoudige of geclusterde zaken.
Voor meer informatie zie www.iv-software.nl en www.iv-groep.nl

Profiel IBL-Software:
IBL-Software B.V. (IBL) is een full service ICT bedrijf gevestigd in Breda en bestaat sinds 1997. Wij leveren webdevelopment-, webdesign- en webhostingdiensten en bieden geavanceerde Digital Signage oplossingen aan met ons eigen product Canvastix. Daarnaast leveren wij oplossingen voor desktop virtualisatie en voeren implementaties uit van het Microsoft CRM pakket. IBL-Software is actief in verschillende markten, waaronder: Gezondheidszorg, Telecom en Retail.
Voor meer informatie zie www.ibl-software.nl