Jury lovend over de vindbaarheid van informatie en de feature “online profiles”

21 maart 2017

TrueLime wint internationale Kentico Award “Best Education and Career Site 2016” met de nieuwe website voor het ROC van Amsterdam.


Op dinsdag 21 maart maakte Kentico haar winnaars voor beste sites bekend. Tot ons grote genoegen heeft TrueLime de Award voor “Best Education and Career Site 2016” binnen gesleept! De jury werd onder andere enthousiast van de persoonlijke “online profiles.” Deze profielen helpen de potentiële studenten bij het maken van een goede studiekeuze.

TrueLime vertaalde een ontwerp van het designbureau naar een functioneel en technisch ontwerp, en realiseerde zowel front- als backend van de website met Kentico CMS.

Doelstellingen
Het belangrijkste doel was om de ultieme online studiekeuzeadviseur te creëren; verschillende studiekeuzetesten en de persoonlijke profielen waarin de testuitslagen, maar bijvoorbeeld ook favorieten opleidingen opgeslagen kunnen worden, zorgen ervoor dat potentiële studenten gepersonaliseerd studieadvies rijgen en zo de juiste studiekeuze maken.

Een aantal andere doelen omvatten:
 • Verbeteren van de ervaring voor websitegebruikers;
 • Het bereiken van meer online aanmeldingen;
 • Status aanmelding voor een opleiding volgen via het persoonlijke profiel;
 • Hoog gebruiksgemak voor web editors.


De uitdagingen waren er dus voor TrueLime; het aanbieden van gepersonaliseerde content voor potentiële studenten, het delen van uiteenlopende gepersonaliseerde content met behoud van de identiteit van het ROC van Amsterdam én de werkbaarheid voor de web editors.

Oplossing
De nieuwe ROC van Amsterdam website, gecreëerd met Kentico 9, is een enorme vooruitgang op het gebied van gebruikerservaring en informatieverkrijging voor potentiële studenten in hun oriëntatiefase. Een aantal voorbeelden:
 • Motivatie- en competentietesten helpen potentiële studenten in het vinden van de studierichting(en) en opleiding(en) die het best bij hen passen;
 • Potentiële studenten kunnen de uitslagen van de studiekeuzetesten opslaan in hun online profile;
 • Potentiële studenten kunnen hun online profile aanvullen met open dagen die ze gaan bezoeken, aangevraagde opleidingsbrochures  en door opleidingen die ze leuk lijken op te slaan als favorieten;
 • Studenten kunnen gemakkelijk opleidingen en –locaties vergelijken en zo op de beste keuze uitkomen;
 • Potentiële studenten kunnen de status van hun aanmelding voor een opleiding volgen via hun persoonlijke profiel.


Resultaten

De website helpt  potentiële studenten bij hun studiekeuze. Bovendien krijgt het ROC van Amsterdam een meer passende aanmelding van studenten.

In het website design heeft TrueLime rekening gehouden met de toenemende mate van mobiel gebruik, om zo de potentiële student beter in de behoefte te voorzien.

Het bezoek van de website met mobiele apparaten is gestegen.

De keuze voor Kentico
 • Kentico is een professionele ASP.NET CMS met een goede prijs/kwaliteitverhouding;
 • Kentico CMS is sterk in structuur en flexibiliteit;
 • .. en is gebruiksvriendelijk, intuïtief en veelzijdig.
De keuze voor TrueLime
Full service IT-bedrijf TrueLime heeft sinds 1997 meer dan 150 samenwerkomgevingen, portalen en websites ontwikkeld op basis van Kentico. Dankzij onze kennis van en succes met Kentico, is TrueLime sinds 2006 Kentico Gold Partner, en kreeg lead developer Jeroen Fürst in 2010 de titel ‘Kentico MVP’ (Most Valuable Professional).
 
Bekijk hier de website van het ROC van Amsterdam

Meer over Kentico CMS

Klantcase ROC van Amsterdam