Slimme functionaliteiten in de nieuwe versie van Kentico!

TrueLime bij de Kentico connection in Praag

Kentico presenteert nieuwe versie tijdens de Kentico connection 2018
Elk jaar organiseert Kentico de Kentico connection in Praag, dit is een conferentie met als doel zoals de naam al zegt partners, klanten en Kentico  bij elkaar te brengen. De conferentie is een mooi balans van sociale activiteiten en presentaties van Kentico door ontwikkelaars en partners van Kentico. Het is zeker een aanrader om eens te bezoeken als je met Kentico werkt, zo kom je echt in aanraking met deze hechte familie, inclusief de mensen achter Kentico zelf.

Dit jaar mocht ik een kijkje nemen in Praag, het was super interessant met het belangrijkste nieuws de nieuwe versie van Kentico die afgelopen donderdag 22 november is uitgekomen.

En om dan nog iets specifieker te zijn Kentico 12 MVC. Ik zal niet erg in detail treden maar MVC staat voor Model-View-Controller en is een technologie waarin je websites kan bouwen. 

Waarom zou je nu willen upgraden? Nou ik zal een paar gave functionaliteiten tonen die je kan vinden in Kentico 12 MVC. Verder is deze technologie een stuk sneller, veiliger en hebben bouwers meer controle over de werking van de functionaliteiten.

 


 

Bouw je website als lego blokken in elkaar

In de nieuwe versie geeft Kentico de controle aan de marketers om zelf te bepalen hoe ze website in elkaar willen zetten. Dit doen ze door de mogelijkheid te geven om pagina's zelf in te delen in secties met rijen waarin je widgets kan plaatsen. Widgets zijn de legoblokken voor content beheerders en geven een enorme flexibiliteit zodat je pagina’s een andere look and feel kan geven zonder direct een ontwikkelaar te moeten bellen.

We geven de kracht van het content beheren weer terug aan de marketeers, zodat ze weer kunnen doen waarin ze goed zijn.

Zie hier een kleine demo van de werking van het creeren van rijen en het plaatsen van widgets in een blok.

 Personaliseer je content

Daarnaast kan je met online marketing van Kentico deze blokken personaliseren. Je kan je bezoekers onderverdelen in doelgroepen bijvoorbeeld klanten en leveranciers en dan specifieke content tonen voor de desbetreffende doelgroep. Hieronder zie je een voorbeeld waarin de banner blauw getoont wordt voor klanten.


 

Slimme formulieren

Naast het maken van pagina’s met widgets kunnen we formulieren maken. Tuurlijk formulieren is een basis functionaliteit die je altijd wel verwacht in een goed CMS, maar het maken van formulieren in de nieuwe versie van Kentico is vernieuwd waardoor het nog intuïtiever is. Zo kan je net als bij de widget gemakkelijk rijen maken met kolommen om zo de formulier te stylen naar eigen wens en uiteraard dit allemaal AVG proof.Het formulier kan je in stukken hakken zodat je bijvoorbeeld een enquête kan maken met meerdere stappen en vragen, maar je kan ook deze zelf verdelen op meerdere plekken in de sites. Zo kan je dus vragen later stellen tijdens de bezoekers ‘journey’.

Uiteraard zijn deze 3 functionaliteiten mooie voorbeelden van de nieuwe mogelijkheden, maar zijn ook het puntje van de ijsberg en kan er dus nog veel meer. Ik zou het super vinden om bij u langs te komen om de rest te laten zien en u te adviseren naar de mogelijkheden van Kentico.