Kentico omgeving sluit beter aan bij missie van het ziekenhuis

21 juli 2016

TrueLime implementeert nieuwe website Radboudumc
Het Radboudumc in Nijmegen heeft voor de bouw van hun nieuwe website gekozen voor TrueLime en Kentico. De nieuwe webomgeving zal vraag gestuurd ingericht worden en nieuwe functionaliteiten bevatten, zodat mensen en professionals in de gezondheidszorg directer en efficiënter informatie op kunnen zoeken en beter met het ziekenhuis kunnen communiceren.

De directe aanleiding voor het Radboudumc is het vervangen van de verouderde webtechnologie van de huidige site. Op bepaalde onderdelen kon bijvoorbeeld geen goede technische support geleverd worden. Het bouwen van een nieuwe site is ook een uitstekende aanleiding om de inrichting grondig te herzien en op het gebied van online bereikbaarheid, zichtbaarheid en dienstverlening voorop te lopen. Dat past ook bij de ambitieuze strategische missie van het ziekenhuis: ‘to have a significant impact on healthcare’.

Interactie
Yno Papen is binnen het Radboudumc verantwoordelijk voor het welslagen van het project. “De website van het Radboudumc is cruciaal voor een groot aantal mensen. Denk aan patiënten, studenten en medici die niet allemaal in het ziekenhuis werken maar wel vrijwel dagelijks met het ziekenhuis te maken hebben. Een nieuwe, vraag gestuurde site moet al die mensen beter van informatie voorzien. We willen bovendien dat de site ook beter aansluit op contactbehoeftes van de webbezoekers. We willen bijvoorbeeld dat het gebruik van video’s en het delen van artikelen via sociale media eenvoudiger wordt. Interactie en informatieoverdracht moet via een groot aantal online kanalen mogelijk zijn. Dat raakt echt aan de primaire processen van het ziekenhuis,” aldus Papen.Gezamenlijke innovatie
Radboudumc koos voor Kentico als online platform voor het ondersteunen van de nieuwe website en TrueLime als implementatiepartner.
“We hebben verschillende leveranciers van CMS-systemen vergeleken, maar Kentico kwam als beste uit de bus. Ze boden een goede prijs kwaliteitverhouding en hebben veel ervaring met dit soort websiteprojecten. Ze investeren continu in de ontwikkeling van hun platform en daar profiteren wij als organisatie ook weer van. Het is heel mooi om zo gezamenlijk tot innovatie te komen,” zegt Papen.
Eddy de Ridder van TrueLime is op zijn beurt ook erg tevreden: “Wij gaan dit ambitieuze project graag aan samen met het Radboudumc team. We hebben al vaker omvangrijke ontwikkeltrajecten in Kentico gerealiseerd, dus die kennis en ervaring gaat ons nu weer helpen. De keuze van Radboudumc bevestigt de sterke positie van Kentico in de gezondheidszorg en het vertrouwen in TrueLime als succesvolle implementatiepartner”.
De start van de bouw vindt nog dit jaar plaats. Doel is aan het einde van 2016 live te gaan.

Over Radboudumc
Het Radboudumc is een universitair medisch centrum voor patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs, gevestigd in Nijmegen. Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van een innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Onze missie luidt: ‘to have a significant impact on healthcare’. Die missie verwezenlijken we met persoonsgerichte zorg, aantoonbaar onderscheidende kwaliteit, doelmatigheid en duurzame netwerken. Bijna 10.000 medewerkers en ruim 3.000 studenten werken daarmee aan de toekomst van gezondheidszorg en medische wetenschappen.

Bekijk hier een impressie 

Lees meer over Kentico
 
Eddy de Ridder 
+31 (0)6 460 225 66 
Meer weten?
Door op 'Bel mij terug' te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor het afhandelen van jouw vraag. Lees meer in ons privacy statement.