De jury is enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid van deze digitale samenwerkomgeving

10 maart 2015

TrueLime wint internationale Kentico-award ‘Best Intranet’ met sociaal intranet voor Translink
TrueLime wint met sociaal intranet ‘Joost’ voor Translink de internationale award voor het beste intranet ontwikkeld met Kentico CMS. Dat maakte Kentico op dinsdag 10 maart 2015 bekend. De jury is enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid van deze digitale samenwerkomgeving, waar elke medewerker zelf eenvoudig werkgroepen aanmaakt en beheert. TrueLime scoort ook punten met hun maatwerk-zoekfilters, en de uitdagende front-end implementatie van het grafisch ontwerp.

Voor de medewerkers van Translink – het bedrijf achter de OV-chipkaart – is dit intranet méér dan een multifunctionele samenwerkomgeving. Het is een nieuwe werkplek, waar je snel de juiste collega’s en informatie vindt, en efficiënt samenwerkt. Translink gaf het daarom de naam ‘Joost’, een verwijzing naar ‘Joost mag het weten’.

Bekijk sociaal intranet ‘Joost’ van Translink.

Medewerkers beheren zelf werkgroepen
Werkgroepen beheren en autorisaties toekennen is niet langer een ontoegankelijke back-end-functionaliteit. Dat is nu gebruiksvriendelijk geïntegreerd, ook qua design. Hetzelfde geldt voor versiebeheer, en documenten uitchecken, bewerken in bijvoorbeeld MS Word, en weer inchecken.

Elke medewerker kan daardoor zelf eenvoudig werkgroepen aanmaken, leden toevoegen, en samen aan documenten werken.

Niet zoeken, maar vínden
  • Intuïtief, modern ontwerp van Sabel Communicatie, gebaseerd op Windows 8 met ‘tiles’ (tegels) en horizontaal scrollen, geoptimaliseerd voor desktop én tablet.
  • Medewerkers delen zelf hun startscherm in. Met één druk op de knop kunnen zij o.a. pagina’s, widgets, snelkoppelingen, werkgroepen en documenten ‘vastpinnen’, zodat de meest relevante informatie meteen zichtbaar is.
  • TrueLime optimaliseerde de standaard zoekmodule Smart Search van Kentico met maatwerk-filters.

Met Kentico en TrueLime klaar voor de toekomst
Dankzij de modulaire opzet van Kentico CMS kan het sociaal intranet van Translink in de toekomst eenvoudig worden uitgebreid met nieuwe widgets.

Full service IT-bedrijf TrueLime heeft sinds 1997 meer dan 150 samenwerkomgevingen, portalen en websites ontwikkeld op basis van Kentico. Voor Translink ontwikkelde TrueLime ook een (corporate) website en extranet.

Dankzij onze kennis van en succes met Kentico, is TrueLime sinds 2006 Kentico Gold Partner, en kreeg lead developer Jeroen Fürst in 2010 de titel ‘Kentico MVP’ (Most Valuable Professional).

Meer over het sociaal intranet van Translink.

Meer over Kentico CMS.
Vragen of interesse in een demo?
Eddy de Ridder
+31 (0)6 460 225 66
Door op 'Bel mij terug' te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor het afhandelen van jouw vraag. Lees meer in ons privacy statement.