Nieuwe samenwerkingsomgeving voor het Van Gogh Museum

3 mei 2016

TrueLime ontwikkelt voor het museum een nieuw intranet en digitale werkomgeving
Met de ondertekening van de opdrachtbevestiging is de samenwerking tussen TrueLime en het Van Gogh Museum officieel beklonken. TrueLime gaat voor het toonaangevende museum een nieuw intranet en digitale werkomgeving ontwikkelen op basis van Kentico CMS. Het museum wil zo de informatievoorziening en samenwerking tussen partners en medewerkers nog verder verstevigen.

De bouw van het nieuwe intranet en de digitale werkomgeving past in de plannen van het Van Gogh Museum om de samenwerking en kennisdeling tussen de experts van het museum verder te optimaliseren en maximaal te faciliteren. Het huidige, verouderde intranet kan deze rol niet meer goed vervullen. Het biedt te weinig interactie, is niet gebruiksvriendelijk ingericht en heeft een versnipperd informatieaanbod. Met de realisatie van het nieuwe platform biedt het museum zijn medewerkers dé centrale toegang naar alle informatie, kennis, collega’s en tools die nodig zijn om werkzaamheden goed en effectief uit te voeren.


Foto: Hans van der Linden (TrueLime) en Milou Halbesma (Van Gogh Museum) 

Functionaliteiten
Het museum koos voor Kentico vanwege de uitgebreide functionaliteiten en de schaalbaarheid van het platform. Informatie wordt op één plek gepubliceerd en gedeeld en kan direct gekoppeld worden aan externe applicaties. De nieuwe omgeving is eenvoudig uit te breiden en geoptimaliseerd voor gebruik met mobiele devices. Zo hebben vaste en flexibele medewerkers altijd en overal toegang tot de belangrijkste informatiebronnen, zoals bijvoorbeeld werkroosters. Een uitgebreide zoekfunctie en persoonlijke autorisatiestructuur gaan daarbij bijdragen aan een betere gebruikerservaring.
Het intranet vormt de toegang tot de steeds verder uit te breiden digitale werkomgeving

Kentico
Bart Omlo, Vice President EMEA en Zuid-Amerika bij Kentico, is enthousiast dat het museum voor Kentico kiest. “Organisaties als het Van Gogh Museum worden steeds minder vanuit de overheid ondersteund en zijn op allerlei manieren bezig om slimmer te werken en kennis binnen en buiten de organisatie beter te benutten. Kentico kan hen hierbij uitstekend ondersteunen. Het platform biedt document management, web parts, widgets en media libraries waardoor het museum snel en gemakkelijk informatie kan delen tussen de gelederen en snel werkgroep-sites op kan zetten.”

TrueLime heeft als Kentico Gold partner ruime ervaring met het bouwen van online samenwerkingsomgevingen. Voor het Van Gogh Museum zal het team van TrueLime zorgdragen voor zowel design als implementatie. Naar verwachting vindt de oplevering van de eerste fase over enkele maanden plaats en kunnen de ruim 200 medewerkers na de zomerperiode al gebruik maken van de nieuwe omgeving.

Lees meer over Kentico
 
Eddy de Ridder 
+31 (0)6 460 225 66 
Meer weten?
Door op 'Bel mij terug' te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor het afhandelen van jouw vraag. Lees meer in ons privacy statement.