De app Zorg op Afstand geeft cliënten van zorginstellingen extra, digitale ondersteuning, met o.a. zorgagenda en beeldbellen

Website ontwikkeling

Digitale ondersteuning met app Zorg op Afstand voor cliënten zorginstelling Stoed

Stichting Onder Een Dak (Stoed) onderhoudt, net als veel andere zorginstellingen, graag frequent contact met haar cliënten. TrueLime ontwikkelde daarom de app Zorg op Afstand. Daarmee kunnen begeleiders hun cliënten – aanvullend op huisbezoeken – digitaal ondersteunen en spreken via beeldbellen. Ook kunnen cliënten onderling communiceren via de app.

Stoed biedt begeleiding, re-integratie, dagbesteding en huisvesting voor psychisch en psychosociaal kwetsbare mensen. Focus van hun aanbod ligt op ondersteuning, ontwikkeling en participatie. De app sluit daarop aan: begeleiders ondersteunen hun cliënten via de app, én cliënten kunnen onderling afspraken maken. Een concrete uitwerking van samenredzaamheid in de zorg.

Van beeldbellen tot zorgagenda
Standaard functionaliteiten van de app Zorg op Afstand zijn:

  • Screen-to-screen-contact: ‘Beeldbellen’ tussen begeleider en cliënt voor ondersteuning, én tussen cliënten onderling voor meer sociale interactie.
  • Beheer netwerken door begeleiders: Cliënten worden bijvoorbeeld lid van verschillende netwerken rondom hun begeleid-wonen-traject, dagbesteding of buurthuis.
  • Beschikbaarheid: Begeleiders bepalen wanneer ze zichtbaar online beschikbaar zijn voor cliënten.
  • Registratie: Contact met de cliënt en andere ‘digitale ondersteuning’ wordt automatisch geregistreerd voor (management)rapportages.
  • Scherm overnemen: Een begeleider kan met toestemming van de cliënt meekijken op diens (computer)scherm wanneer hij/zij bijvoorbeeld hulp nodig heeft bij het invullen van een formulier.
  • Zorg-agenda: Zowel cliënt als begeleider kunnen afspraken en herinneringen in de zorgagenda van de cliënt zetten als geheugensteuntje.Skype voor bedrijven

De app Zorg op Afstand van Stoed draait op Skype voor bedrijven (het voormalig Microsoft Lync). TrueLime voorzag het geheel van een gebruiksvriendelijke interface. Met Skype voor bedrijven heeft TrueLime de volledige controle over de configuratie, en worden privacygevoelige gesprekken en gegevens veilig gehost op een Nederlandse dedicated server.

Een ander voordeel is dat begeleiders via de standaard app van Skype voor bedrijven ook via smartphone met cliënten kunnen (beeld)bellen. In de toekomst kunnen mantelzorgers eenvoudig aansluiten.

Typisch TrueLime in dit project

  • Kosten-efficiënt maatwerk op basis van .net-technologie Skype Software Development Kit
  • Uitvoerige kennisopbouw van problematiek én oplossingen voor uitdagingen die spelen in veel zorginstellingen.
  • Blijvende betrokkenheid om de app na pilotfase verder door te ontwikkelen en implementeren.​
 
 
Bekijk al onze zorgcases

Over Stoed
Stichting Onder Een Dak (Stoed) in Maassluis biedt begeleiding, re-integratie, dagbesteding en huisvesting voor psychisch en psychosociaal kwetsbare mensen. Focus van hun aanbod ligt op ondersteuning, ontwikkeling en participatie.
www.stoed.nl