Online platforms blinken uit in snelheid en veiligheid
Snelle, veilige extranetten en corporate website

TrueLime ontwikkelde voor Translink - het bedrijf achter de OV-chipkaart - een corporate website en 2 extranetten. Dankzij die extranetten kan Translink kennis, wijzigingen en plannen op een snelle en veilige manier uitwisselen met een groot aantal partners en leveranciers. 

De extranetten zorgen voor transparantie en interactie en bevorderen hun samenwerking, en daarmee de dienstverlening voor miljoenen OV-chipkaartgebruikers in Nederland.
 
“De nieuwe corporate website en extranetten geven Translink de gewenste uitstraling: betrouwbaarheid en gedegenheid. De corporate website geeft Translink een gezicht naar zakelijke klanten. Op de extranetten kunnen geautoriseerde medewerkers, leveranciers én partners nu snel hun informatie vinden en veilig documenten downloaden.” vertelt projectmanager Eddy de Ridder.

Korte doorlooptijd door sterke samenwerking
Dankzij de goede samenwerking tussen TrueLime, Translink en Sabel Communicatie stonden er in slechts 5 maanden doorlooptijd 3 responsive platforms online. Sabel Communicatie maakte het interactie- en grafisch ontwerp. TrueLime verzorgde het technisch ontwerp en de realisatie op basis van Kentico CMS, uitgebreid met waardevol maatwerk op het gebied van beveiliging.

Gepersonaliseerde omgeving voor partners
Partners zoals openbaarvervoersbedrijven vinden in de nieuwe extranetten gepersonaliseerde content, waaronder hun rapportages, verslagen en relevant nieuws. Ook kunnen ze aanvragen en bestellingen doen, bijvoorbeeld voor service-formulieren. In hun profiel geven ze zelf aan of en wanneer ze notificaties willen ontvangen als er nieuws of nieuwe documenten voor hen klaar staan.

Maatwerk: veilig documenten uitwisselen
Eén van de grootste uitdagingen in dit project was de grote hoeveelheid en complexiteit van de meta-data die Translink-medewerkers toevoegen aan elk document. Die meta-data geven niet alleen informatie over de auteur, inhoud en referenties tussen documenten, maar ook over rollen en rechten.

TrueLime ontwikkelde een uitbreiding op Kentico CMS waardoor de nieuwe extranetten deze meta-data opslaan en uitlezen, en gebruiken in zoekresultaten. Daardoor krijgen alleen leveranciers met de juiste autorisatie toegang tot beveiligde informatie. En dat zónder dat Translink-medewerkers bij publicatie in het cms opnieuw meta-data moeten toevoegen.

Extra beveiliging met watermerk en token-inlog
Een leverancier met de juist rechten kan documenten downloaden via de browser, soms pas na inloggen met een token. Een MS Word-document wordt bij het downloaden bovendien geconverteerd naar PDF mét watermerk. TrueLime ontwikkelde deze extra beveiligingsmaatregelen als maatwerk-module in Kentico CMS.
Een andere belangrijke functionaliteit voor leveranciers is het aanvragen van de test-ruimte bij Translink, waar ze hun software kunnen testen om gecertificeerd te worden. Via hun nieuwe extranet kunnen zij direct een timeslot reserveren.

Typisch TrueLime in dit project
• Goede, efficiënte samenwerking zorgde voor oplevering van 2 extranetten en een corporate website in slechts 5 maanden.
• Gepersonaliseerde content voor partners van Translink, die in de toekomst verder uitgebreid of verfijnd kan worden.
• Maatwerk dat past bij de werkwijze van Translink en hun hoge eisen voor beveiliging.


Translink

Translink is het bedrijf achter de OV-chipkaart, waar alle openbaar vervoerbedrijven voor bus, metro, tram en trein op zijn aangesloten. Translink is verantwoordelijk voor het beheer, transactieverwerking en productie van de kaarten. Als dienstverlenende partner draagt Translink eraan bij dat reizigers veilig en makkelijk reizen met het openbaar vervoer.Bezoek de website

Lees ook onze klantcase:
Translink Joost

Op weg naar de toekomst
Uitbreiden is eenvoudig met Kentico CMS. Voor Stichting PVP ontwikkelde TrueLime bijvoorbeeld extranet-functionaliteit waarmee partners en leveranciers zelf documenten kunnen toevoegen, delen en wijzigen. Bekijk de klantcase: Stichting PVP
 
Vragen over dit project? Neem contact op

Meer weten?

We stellen ons graag persoonlijk voor. Bel ons of laat je nummer achter, dan bellen we je snel terug.
Eddy de Ridder
+31 (0)6 460 225 66
Door op 'Bel mij terug' te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor het afhandelen van jouw vraag. Lees meer in ons privacy statement.