Uitstekende zoekmodule op vernieuwde website van Vilans

Website ontwikkeling

Eenvoudig zoeken op nieuwe Hulpmiddelenwijzer.nl van Vilans
In opdracht van Vilans, het landelijke kenniscentrum voor langdurende zorg, ontwikkelde TrueLime de vernieuwde website Hulpmiddelenwijzer.nl. Op deze responsive website kunnen mensen met een ziekte of beperking terecht voor onafhankelijke informatie over hulpmiddelen ter ondersteuning van hun dagelijkse handelingen.
Eenvoudig zoeken
Belangrijkste uitgangspunt bij de bouw van de nieuwe Hulpmiddelenwijzer.nl was om bezoekers gemakkelijk op weg te helpen in hun speurtocht naar een geschikt hulpmiddel. Een heldere navigatiestructuur en uitstekende zoekmodule dienen bij te dragen aan een optimale gebruikerservaring.Daarnaast sprak Vilans de wens uit dat de webredactie op efficiëntere wijze de content kan beheren en dat er een online fundament werd ontwikkeld dat direct voorbereid is op nieuwe online activiteiten in de toekomst. Na een inventarisatieronde bleek het Kentico platform hiervoor de meest geschikte oplossing.

Ontwikkeling Kentico platform
TrueLime ontwikkelde op basis van het interactieve design een functioneel ontwerp en realiseerde vervolgens zowel de front-end als back-end van Hulpmiddelenwijzer.nl in Kentico CMS.
Bezoekers van de website kunnen dankzij de moderne, uitgebreide zoekfunctionaliteit op een prettige en gebruiksvriendelijke manier navigeren door het ruime aanbod van artikelen.Hulpmiddelen kunnen gevonden worden door via de standaard zoekmachine bovenaan iedere pagina te zoeken op een activiteit, zoals bijvoorbeeld schoonmaken, slapen of televisie kijken. Ook is het eenvoudig om op een specifieke ziekte, beperking of doelgroep te zoeken naar passende hulpmiddelen.
Het doel van de website is om onafhankelijke informatie te bieden over deze hulpmiddelen, waaronder bijvoorbeeld de vergoedingsregelingen.

Typisch TrueLime:
  • Realisatie van duurzaam online platform in Kentico voor toekomstige online plannen van Vilans Hulpmiddelenwijzer.
  • Dé Kentico-specialist die beschikt over ruime ervaring met online projecten in de zorgsector.
  • Begeleiding en training van Vilans medewerkers.

De Hulpmiddelenwijzer is ontwikkeld door Vilans in opdracht van het ministerie van VWS. Vilans is het landelijke kenniscentrum voor langdurende zorg.
Vilans ontwikkelt nieuwe, praktijkgerichte kennis en helpt zorgorganisaties die kennis toe te passen. Dit doen zij samen met zorgprofessionals, bestuurders, beleidsmakers, managers en cliënten.
Met www.hulpmiddelenwijzer.nl biedt Vilans onafhankelijke en betrouwbare informatie over honderden zorg gerelateerde artikelen ter bevordering van het dagelijkse functioneren.


Naar overzicht cases zorg

Eddy de Ridder
+31 (0)6 460 225 66
Meer weten?
Door op 'Bel mij terug' te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor het afhandelen van jouw vraag. Lees meer in ons privacy statement.