SensAge wilde een multifunctioneel webplatform dat dienst zou doen als centraal ontmoetingspunt voor alle netwerkpartners en voor het publiek.

11 december 2013

Multifunctioneel webplatform voor publiek én netwerkpartners van SensAge
TrueLime ontwikkelde voor SensAge een multifunctioneel webplatform als centraal ontmoetingspunt voor al hun netwerkpartners én voor het publiek. Er is extra rekening gehouden met toegankelijkheidseisen voor de website, aangezien de deelnemende organisaties van SensAge  mogelijkheden ontwikkelen voor mensen met sensorische beperkingen.

De website die we voor SensAge ontwikkelden bevat onder meer nieuws, evenementen, een kennisbank en een overzicht van deelnemende organisaties. Daarnaast is er een geïntegreerd intranet voor netwerkorganisaties. We ontwikkelden dit webplatform in minder dan 3 maanden doorlooptijd.
 

Werkgroepen, discussie- en kennisplatform voor medewerkers

Medewerkers van de deelnemende organisaties loggen via de website in op het afgeschermde intranet. Daar vinden zij onder meer een discussie- en kennisplatform, maar ook ondersteuning voor werkterreinen, werkgroepen, wikipagina's, forums en mogelijkheden voor het uitwisselen van informatie en documenten.
 

Drempelvrije website

Zeker gezien het werkgebied van SensAge moest de website uiteraard voldoen aan de regels voor toegankelijkheid: de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) opgesteld door het World Wide Web Consortium (W3C).
De website is gewaarmerkt als Drempelvrij Level 1 (vergelijkbaar met Web Content Accessibility Guidelines 1.0, priority 1). Het waarmerk voor dit level wordt behaald door het passeren van 16 kwaliteitstests zoals beschreven in het normdocument op www.drempelvrij.nl.
 

Eenvoudig beheer in Kentico CMS

Het webplatform van SensAge draait op Kentico CMS en ASP.NET. Het beheer van het webplatform in Kentico CMS is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Bovendien is het cms eenvoudig uit te breiden met meer functionaliteiten dankzij de vele beschikbare standaardmodules en widgets.
Meer over Kentico CMS
sensage.jpg

SensAge was een driejarig project (2011-2014) waarbij een internationaal netwerk van organisaties zich bezighield met het ontwikkelen en stimuleren van mogelijkheden voor ouder wordende mensen met sensorische beperkingen. Doel was om hun kwaliteit van leven en zelfstandigheid te verbeteren en te bevorderen. Vanuit het Grundtvig Programma van de Europese Commissie bood SensAge daarvoor aan alle betrokkenen een referentiekader. Het SensAge-webplatform is inmiddels offline.

Over SensAge