Verbeterde zoekfunctie boost in gebruiksvriendelijkheid

Nieuwe website Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

''Het is een belangrijke eerste stap richting een efficiënte en prettige online dienstverlening.''
Het St. Elisabeth Ziekenhuis is gefuseerd met het TweeSteden Ziekenhuis. De nieuwe organisatie kreeg een nieuwe huisstijl, en op basis daarvan werd een implementatiepartner gezocht voor het grafisch design van de website. ETZ klopte na een inventarisatie van samenwerkingspartners bij TrueLime aan. Zij werden ingeschakeld om het grafisch design voor de nieuwe website te ontwikkelen. De front- en backend van de website werden door de developers van TrueLime in Kentico CMS geïmplementeerd.

Marieke van Bommel, Hoofd Communicatie bij het ETZ, over de keuze voor Kentico en TrueLime: “Er is hiervoor gekozen omdat er geen pratende pakken binnenkwamen, maar mensen die echt enthousiast meedachten en samen met ons de uitdaging aangingen!”

Belangrijkste content goed vindbaar
Op de website van het ETZ wordt veel aandacht besteed aan informatie waar de meeste patiënten de website voor bezoeken, zoals informatie over het maken van een afspraak of het voorbereiden van een bezoek. Daarnaast bevat de website veel informatie over ziektebeelden en behandelingen. Patiënten en hun naasten zoeken hier regelmatig op.Op de nieuwe website zien bezoekers in één oogopslag welke afdelingen en behandelaars horen bij een bepaald ziektebeeld. Het nieuwe grafische design biedt op die manier een mooie combinatie van inhoudelijke kennis en praktische informatie. Bovendien is de site volledig responsive en is er social media geïntegreerd.

Taxonomie en tagging verbetert on-site search
De zoekfunctie speelt een belangrijke rol op de nieuwe website, omdat veel content op de site niet direct wordt ontsloten via klassieke navigatie-menu’s. Hier is bewust voor gekozen, omdat uitgebreide navigatie-menu’s vaak erg diep en daardoor gebruiksonvriendelijk worden.

Om de zoekfunctie te verbeteren hebben de developers van TrueLime de set meta-data uitgebreid. Dankzij deze uitgebreidere set toont de zoekmachine nog betere zoekresultaten, en kan de zoekmachine zelfs suggesties geven voor gerelateerde content.

Daarnaast ontwikkelden ze samen met het ETZ een taxonomie waarmee webredacteuren content kunnen categoriseren met behulp van tagging.

Kentico CMS geeft webredactie flexibiliteit
Efficiënter content management was ook een punt van aandacht voor het ETZ. Voor de webredacteuren van het ETZ maakte TrueLime het eenvoudiger om content te ‘koppelen’. Door maatwerk op standaard templates is het eenvoudig om verschillende widgets aan pagina’s toe te voegen. En dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de autorisatiemogelijkheden van Kentico CMS plaatst en onderhoudt de afdeling Personeel & Organisatie voortaan zelf de vacatures van het ETZ.Uitdagend project in transitieperiode
Ondanks de drive zijn er voor TrueLime ook leerpunten bijgekomen. Geen enkel project gaat immers helemaal in één keer goed. Zo was Marieke van Bommel in eerste instantie niet tevreden over het eindresultaat. “Daar zijn we nu een slag in aan het maken: door samen achter de PC te kruipen proberen we een gezamenlijke taal te vinden/spreken en kijken we of er oplossingen zijn.” “Door de gezamenlijke inspanning en het veelvuldig inplannen van contactmomenten is dit een succesvol project geworden,” aldus TrueLime projectleider Eddy de Ridder. “Moest er ergens last-minute een oplossing voor komen? Dan planden we een halve dag in om met verschillende experts van het ETZ en TrueLime te sparren over een oplossing. Dankzij die drive van beide partijen hebben we in relatief korte tijd een geheel nieuwe website met een nieuwe uitstraling en duidelijke informatievoorziening gerealiseerd. Intussen zijn we bezig met de doorontwikkeling van de website.”

Bekijk hier de website van het ETZ

Lees meer over Kentico CMS