Goed leren blazen met de Bubble Wizzard-App

App ontwikkeling

Met deze app leren kinderen met Cystic Fibrosis op jonge leeftijd al goed blazen.
De Bubble Wizard app is een e-Health app geschikt voor iPhone, iPad en iPod. De app is bedacht door onze collega Martijn Straatman. Binnen TrueLime verzorgt Martijn de designs als UX Consultant. Reden om deze app te bedenken is Martijn zijn thuissituatie; zijn zoon werd 7 jaar geleden geboren met de ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Om de app te kunnen bouwen startte hij de Bubble Wizzard Foundation en zocht hij de hulp van een grote zorgverzekeraar.

Martijn vertelt: “Tijdens de eerste levensjaren van Levi moesten we veelvuldig naar het Sophia Kinderziekenhuis voor testen en onderzoek. Het waren juist die onderzoeken die mij aan het denken hadden gezet. Wat nou als als er een app is die er voor zorgt dat jonge kinderen helpt bij de behandeling en het medicijngebruik kan reduceren?”

Blazen en fit blijven
Wanneer je taaislijmziekte hebt is blazen van belang, want de longen en de inhoud van de longen spelen een grote rol bij het ‘gezond’ blijven. De longen schoonhouden van bacteriën en infecties is dan ook prio nummer 1. Door te blazen in speciale machines, kan men de longinhoud meten. Wanneer er afwijkende zaken worden geconstateerd kan men ingrijpen met medicatie of fysiotherapie. Het lastige is dat jonge kinderen pas ‘goed’ kunnen blazen vanaf ongeveer 6 jaar. De reden voor Martijn om de Bubble Wizard app te ontwerpen: leer kinderen eerder ‘goed’ blazen.

“Samen met een zorgverzekeraar en specialisten ben ik aan de slag gegaan om de app te perfectioneren, zodat het naast leuk ook nuttig is om de app te gebruiken.” Door de app is het mogelijk om aan de ‘keukentafel’ te oefenen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een betere longfunctie op jongere leeftijd.Zo kan de behandeling gerichter plaatsvinden, wat minder medicatie tot gevolg kan hebben. Daarnaast bouw je conditie op, wat bijdraagt aan de weerstand. En blazen wordt ook toegepast in de wereld van de logopedie, dus wellicht kan de app daar ook fungeren als handigheid en hulpmiddel.
Eddy de Ridder
+31 (0)6 460 225 66
Meer weten?
Door op 'Bel mij terug' te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor het afhandelen van jouw vraag. Lees meer in ons privacy statement.