TrueLime ontwikkelde een webapplicatie voor het online maken en delen van lesmodules op maat, bijzonder geschikt voor de ggz.

Website ontwikkeling

Online eenvoudig lesmodules op maat maken, delen en aanpassen met 'Doe en Leer'
TrueLime ontwikkelde een webapplicatie waarmee elke organisatie lesmodules kan samenstellen, delen en aanpassen: Doe en Leer. Deze webapplicatie is bijzonder geschikt voor onderwijsinstellingen, cursusaanbieders en docenten in de (geestelijke) gezondheidszorg. Elke basis-lesmodule is namelijk eenvoudig aan te passen aan het niveau en eventuele beperkingen van een cliënt.

In de webapplicatie kunnen docenten, en eventueel andere medewerkers, lesmodules maken, delen en toevoegen. Het basis-format lesmodules – bestaande uit duidelijke stappen met uitleg, tips en verhelderend beeldmateriaal - is geschikt voor eenvoudige én gecompliceerdere onderwerpen. Bijvoorbeeld over persoonlijke verzorging, voeding, welzijn, wonen, ziekte en zorgverlening.

Docenten kunnen via hun normale browser op elke computer met internetverbinding lesmodules beheren en printen, dankzij de koppeling met de gebruiksvriendelijke software Kentico CMS. Het is dus niet nodig om software op alle computers te installeren. Daarnaast zijn updates direct beschikbaar en altijd klaar voor gebruik.

Standaardmodules voor eenvoudig gebruik
Standaard beschikbaar in onze webapplicatie:
  • Basis-format lesmodule waarmee docenten lesmodules kunnen samenstellen, opgebouwd uit verschillende stappen met uitleg, tips en beeldmateriaal.
  • Online omgeving waarin docenten eenvoudig lesmodules kunnen toevoegen, aanpassen en printen, vanaf iedere computer met een internetverbinding.
  • Eenvoudige workflow voor controle en goedkeuring van (nieuwe) lesmodules.
  • Nadat een lesmodule gemaakt en gedeeld is, kan elke (andere) docent:
  • Teksten (uitleg) wijzigen of aanvullen in elk onderdeel van een lesmodule.
  • Locatie-gebonden afbeeldingen/foto’s toevoegen om verwarring bij cliënten te voorkomen.
  • Opmerkingen/feedback terugkoppelen om lesmodules continu te verbeteren.
  • Lesmodules printen in verschillende varianten met grotere of kleinere afbeeldingen en lettertypes.Maatwerk voor optimaal lesmateriaal
Iedere organisatie is anders, en heeft andere cliënten. Samen met uw organisatie ontwikkelen we formats voor lesmodules die daar op aansluiten, en stemmen wij de vormgeving van de (printbare) leskaarten af op uw huisstijl en wensen. Een koppeling met bestaande website- of intranetfunctionaliteiten is ook mogelijk. Wij denken graag met u mee.

Vragen?
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van onze nieuwe webapplicatie voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of laat u terugbellen.
Voorbeeld: Doe en Leer bij Koninklijke Visio
Koninklijke Visio werkt inmiddels geruime tijd met deze webapplicatie, die bij hen Praktijkplein heet. Op Visio’s 5 scholen voor meervoudig beperkten, gebruiken docenten de webapplicatie voor lesmodules die cliënten helpen bij de voorbereiding op zelfstandig(er) wonen, vervolgonderwijs, de arbeidsmarkt of (arbeidsmatige) dagbesteding.
Lees meer over Doe en Leer bij Koninklijke Visio

Bekijk al onze zorgcases
 
Eddy de Ridder
+31 (0)6 460 225 66
Meer weten?
Door op 'Bel mij terug' te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor het afhandelen van jouw vraag. Lees meer in ons privacy statement.