Digitale samenwerkingsomgeving bij bedrijf achter de OV-chipkaart.
Een multifunctioneel, sociaal intranet als nieuwe samenwerkomgeving
De wens van Translink was een multifunctioneel en gebruiksvriendelijk intranet. TrueLime realiseerde een sociaal intranet gericht op prettig en efficiënt samenwerken. Elke medewerker kan deze samenwerkomgeving zelf personaliseren, eenvoudig werkgroepen en documenten beheren, en snel de juiste collega of informatie vinden. En dat bleef niet onopgemerkt. TrueLime won met dit sociaal intranet de internationale Kentico-award voor beste intranet ontwikkeld met Kentico CMS.

Voor de medewerkers van Translink – het bedrijf achter de OV-chipkaart – is dit intranet méér dan een digitale samenwerkomgeving. Het is een nieuwe werkplek waar je efficiënt samenwerkt. Geen gewoon intranet, dus ook geen gewone naam: Translink doopte het intranet ‘Joost’, een verwijzing naar ‘Joost mag het weten’.

TrueLime maakte het functioneel en technische ontwerp op basis van het interactie-ontwerp en grafisch design van Sabel Communicatie, en realiseerde het sociaal intranet met Kentico CMS.

Bekijk sociaal intranet ‘Joost’ van Translink.

Medewerkers beheren zelf werkgroepen
Medewerkers maakten eerder vooral gebruik van een netwerkschijf. Samenwerken in documenten was daardoor lastig, evenals documenten afschermen of juist delen in een specifiek team.
Nu is werkgroepen beheren en autorisaties toekennen niet langer een ontoegankelijke back-end-functionaliteit. Het is gebruiksvriendelijk geïntegreerd, op een manier die niet eerder vertoond is. Hetzelfde geldt voor versiebeheer, en documenten uitchecken, bewerken in bijvoorbeeld MS Word, en weer inchecken.

Elke medewerker kan daardoor zelf eenvoudig werkgroepen aanmaken, leden toevoegen, en samen aan documenten werken.Niet zoeken, maar vínden
Translink’s nieuwe intranet bevat een uitgebreide kennisbank. Dankzij een uitgebreide contentanalyse realiseerde TrueLime een structuur die medewerkers snel bij de juiste informatie brengt.
  • Intuïtief, modern ontwerp van Sabel Communicatie, gebaseerd op Windows 8 met ‘tiles’ (tegels) en horizontaal scrollen, geoptimaliseerd voor desktop én tablet.
  • Medewerkers delen zelf hun startscherm in. Met één druk op de knop kunnen zij o.a. pagina’s, widgets, snelkoppelingen, werkgroepen en documenten ‘vastpinnen’, zodat de meest relevante informatie meteen zichtbaar is.
  • TrueLime optimaliseerde de standaard zoekmodule Smart Search van Kentico met maatwerk-filters. Medewerkers kunnen zoekresultaten eenvoudig filteren op projecten en personen, maar ook op bijvoorbeeld afdeling, team, periode en onderwerp. Ook handig: nieuwsberichten die je nog niet hebt gelezen, staan op ‘nieuw’.

Met TrueLime en Kentico CMS klaar voor de toekomst
TrueLime ontwikkelde het sociaal intranet voor Translink met Kentico CMS. Eerder realiseerde Truelime voor Translink al een corporate website en extranetten voor medewerkers van OV-bedrijven en leveranciers van OV-chipkaartapparatuur. Dankzij de modulaire opzet van Kentico CMS kunnen alle portalen van Translink in de toekomst eenvoudig worden uitgebreid met nieuwe widgets.

Inmiddels werkt Translink naar tevredenheid met het nieuwe intranet: “We zijn ontzettend trots op Joost, ons nieuwe intranet. TrueLime heeft knap werk verricht. Ze hebben het grafisch ontwerp omgezet in een goed werkend geheel, zelfs met uitdagingen als het horizontaal scrollen en een praktische samenwerkomgeving. De samenwerking met TrueLime verloopt heel prettig. We hebben nu een goed werkend intranet met veel mogelijkheden om door te ontwikkelen. Zodat we ook in de toekomst een eigentijds intranet kunnen blijven bieden.”

Kentico-award voor beste intranet
TrueLime won met Translink’s sociaal intranet de Kentico-award voor het beste intranet.

logo-Translink.png

Translink
Translink is het bedrijf achter de OV-chipkaart, waar alle openbaar vervoerbedrijven voor bus, metro, tram en trein op zijn aangesloten. Translink is verantwoordelijk voor het beheer, transactieverwerking en productie van de kaarten. Als dienstverlenende partner draagt Translink eraan bij dat reizigers veilig en makkelijk reizen met het openbaar vervoer.
Bezoek de website
Kentico CMS
Translink’s sociaal intranet werd ontwikkeld met Kentico CMS.
Meer over Kentico
Meer weten?
We stellen ons graag persoonlijk voor. Bel ons of laat je nummer achter, dan bellen we je snel terug.
Eddy de Ridder
+31 (0)6 460 225 66
Door op 'Bel mij terug' te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor het afhandelen van jouw vraag. Lees meer in ons privacy statement.