Recruitmentsite Kramp in Kentico Cloud

TrueLime heeft voor Kramp de nieuwe recruitmentsite gebouwd.

Kramp implementeerde een nieuw systeem dat alle HR processen ondersteunt: Workday. 
Om het vacatureaanbod mooi en gebruiksvriendelijk te ontsluiten was een koppeling nodig tussen Workday en een recruitmentsite. TrueLime bouwde de website in Kentico Cloud en legde de juiste koppelingen met Workday. Kramp is een internationale groothandel in de landbouw, tuin- & parkbranche, het grondverzet en de OEM.
De organisatie groeit erg hard en is voortdurend op zoek naar nieuwe collega’s op de internationale arbeidsmarkt. De nieuwe recruitmentsite groeit met de organisatie mee en toont automatisch de relevante vacatures, op basis van de taal en locatie van de bezoeker.

Eerste Kentico Cloud implementatie 

In dit project implementeerde TrueLime voor het eerst voor een klant Kentico Cloud: een headless CMS. Dit CMS maakt geen gebruik van een presentatielaag zoals templates of webpagina’s, maar beheert alleen de content. Die content kan vanuit Kentico Cloud omnichannel, dus naar verschillende interfaces en kanalen, verspreid worden. Deze keuze was voor Kramp voor de hand liggend, omdat Kramp al een Kentico Cloud licentie heeft. Er zijn dus geen extra licentiekosten gemoeid met deze oplossing. Kramp is flexibel in het onderhouden en aanmaken van content doordat TrueLime de content modulair opzette. Een combinatie van .NET Core en MVC gehost op Microsoft Azure zorgt ervoor dat alles goed gepresenteerd wordt op de site en er flexibiliteit in schaalbaarheid is.

Handige oplossing voor lokalisaties

Kramp is in meer dan 20 landen actief. Op de oude recruitmentsite was het vinden van de relevante vacature (taal, locatie, afdeling) voor de werkzoekende een uitdaging. Kramp wilde dit graag gebruiksvriendelijker maken en het internationale karakter sterker naar voren brengen. 
De implementatie van Kentico Cloud was dé oplossing. Het beheer is laagdrempelig en elk stuk content kan afzonderlijk vertaald en gelokaliseerd worden. Er zijn dus niet eindeloos veel varianten van webpagina’s of websites nodig: alleen dat stuk content dat nodig is wordt vertaald en gelokaliseerd. De website checkt op welke taal de browser van de bezoeker ingesteld staat én wat zijn of haar locatie is. Op basis daarvan worden de vacatures getoond in de juiste taal, maar ook voor de locatie van de bezoeker. Altijd relevante vacatures dus!

Koppeling met het HR-systeem (Workday)

Kramp plaatst en onderhoudt alle vacatures in Workday en handelt daar de recruitmentprocessen af. TrueLime besteedde veel aandacht aan het onderzoeken van de contentstructuur in Workday. De developers legden zo de juiste koppelingen en zorgden ervoor dat alle vacatures, inclusief de juiste filtermogelijkheden, op de nieuwe website getoond worden en dat de sollicitatie via de site het recruitmentproces in Workday ingaat. Ook maakten zij de koppelingen toekomstbestendig: als Kramp nieuwe filters (zoals een nieuwe locatie) toevoegt aan Workday, dan komen die filters ook automatisch beschikbaar op de nieuwe recruitmentsite. 
kramp-website-2-(1).JPG

Scrum op afstand

De nieuwe website is gerealiseerd volgens de Scrum methode. De eerste inventarisatie heeft TrueLime op locatie uitgevoerd, samen met Kramp en Deloitte, de partner die de implementatie van Workday verzorgt. Tijdens de ontwikkeling van de website was de Product Owner van Kramp altijd via Skype aanwezig bij de plannings- en review-meetings. Door korte lijntjes, heldere afspraken en duidelijke verwachtingen is de nieuwe website in drie sprints gebouwd. 

Typisch TrueLime in dit project

Een toekomstgerichte en flexibele website die mee kan groeien met de organisatie
Slimme implementatie van Kentico Cloud 
Een mooie maatwerk oplossing door de uitgebreide koppeling met Workday
Korte lijnen, heldere communicatie en fijne samenwerking met de klant

 
Kramp logo