Als werkzoekende zou je minstens net zoveel vragen moeten stellen aan je (eventuele) nieuwe baas als hij aan jou

Sollicitatieprocedure

Wanneer je bij ons solliciteert, ontvang je binnen 3 werkdagen een bevestiging dat we je sollicitatie hebben ontvangen. Je motivatie en CV worden intern besproken. Wanneer er voldoende aanknopingspunten zijn, nemen we contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen.

In het kennismakinggesprek, met een van de MT-leden en de HR-adviseur, vertellen we wie we zijn en wat we doen. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar wie jij bent. Zo komen we te weten of we bij elkaar passen. Na het gesprek ontvang je binnen 3 werkdagen een terugkoppeling op het gesprek. Was het positief, ook voor jou? Dan nodigen we je uit voor een vervolggesprek.

Het vervolggesprek voer je met één of twee van je toekomstige collega’s, die dieper in zullen gaan op je technische kennis. Zij zullen beoordelen of je over voldoende technische kennis beschikt om de functie te vervullen. Ook nu weer ontvang je binnen 3 werkdagen een terugkoppeling.

Pas je bij ons en beschik je over voldoende technische kennis om de functie succesvol te vervullen? Dan nodigen we je uit voor een derde en laatste gesprek. Na dit gesprek, met een MT-lid, wordt jou binnen 5 werkdagen een voorstel gedaan.
Is er toch geen match? Ook dan ontvang je vanzelfsprekend een terugkoppeling, waarbij we concreet zullen aangeven waarom er geen match is en we je zo goed mogelijk proberen te voorzien van feedback waar je in een eventueel andere sollicitatieprocedure je voordeel mee kan doen. In sommige situaties zullen we vragen of we contact kunnen houden, bijvoorbeeld via LinkedIn.