Door te koppelen met een BRP worden persoonsgegevens eenvoudig opgezocht en direct foutloos binnen Octopus overgenomen. Deze koppeling voorziet ook in het verwerken van updates in persoonsgegevens bij:

  • Verandering in naamgebruik (bijvoorbeeld bij een huwelijk)
  • Verhuizing
  • ​Overlijden

Binnen Octopus krijgt een behandelaar van een zaak automatisch een notificatie wanneer één van bovenstaande updates plaatsvindt. De gegevens wordt binnen Octopus direct bijgewerkt.

Nadat een zaak gesloten is, wordt het abonnement op de persoon automatisch afgemeld, en na vernietigen van een zaak, worden de gegevens ook automatisch weer uit Octopus verwijderd. De kopie van de gegevens binnen Octopus is dus tijdelijk en de BRP is in dit geval leidend.

De Octopus Suite Juridisch: Grip op zaken!

De Octopus Suite bestaat uit een aantal componenten die de laatste jaren zijn ontwikkeld als toevoeging aan het basisproduct Octopus. Het basisproduct van Octopus noemen we hier voor het gemak “Octopus behandelaar”. Octopus is immers ontstaan uit de behoefte om het werk van een behandelaar van complexe zaken te ondersteunen.
Meer over de Octopus Suite

Bekijk ons werk

Gemeente Rotterdam

Een wereld vol mogelijkheden

Parkeerbeheer Bergen op Zoom

Octopus bij Parkeerbeheer BOZ

"Er wordt stukken minder geprint en gekopieerd, reductie van papier zeker 50%. En met de termijnbewaking in Octopus worden de termijnen goed in de gaten gehouden en beter gehaald. In 2017 werden er bijna 12.000 bezwaarschriften, zo'n 2.800 beroepsprocedures en 600 adviezen digitaal afgehandeld met Octopus. Dat is echt veel als je dat met andere grote gemeenten vergelijkt.”

Jet van Loenen - Stafmedewerker en Functioneel Beheerder Gemeente Rotterdam

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Heb je vragen, behoefte aan meer informatie of wil je gewoon een keer vrijblijvend kennismaken? Neem dan snel contact met ons op! We vertellen je graag meer over wat wij voor jullie kunnen betekenen.
LimeScape.Form.MandatoryFields