Tijdens het gebruik van Octopus wordt een gigantische hoeveelheid data verzameld van alle processen die doorlopen worden en alle registraties die worden vastgelegd. Octopus biedt binnen de applicatie mogelijkheden om deze data op een eenvoudige manier weer uit de database te halen. Door op een gebruikersvriendelijke “zoekvragen” te definiëren en een keuze te maken uit welke kolommen interessant zijn voor deze zoekvraag kunnen bepaalde lijsten zelf worden samengesteld. Deze lijsten kunnen gedeeld worden met verschillende gebruikers of gebruikersgroepen, en worden bij iedere raadpleging samengesteld met de meest recente data uit het systeem. Deze lijsten kunnen als “platte data” worden weergegeven, maar ook grafisch worden weergegeven. Bijvoorbeeld, “Aantal nieuwe zaken per maand”, “Werkbezetting per medewerker”, etc.

De samengestelde lijsten en grafieken kunnen ook op een persoonlijk dashboard worden geplaatst. Op deze manier zie je iedere dag bij het starten van Octopus van de huidige stand van zaken is, en bijvoorbeeld welke zaken aandacht vragen. De data in deze lijsten kan ook op ieder gewenst moment eenvoudig naar Excel worden geëxporteerd.

Een andere optie is om de data te ontsluiten naar een andere BI tool, zoals PowerBI. Octopus biedt een connector waardoor de data eenvoudig kan worden gelezen door de rapportage tool, en zo kan data ook worden gecombineerd met data uit andere systemen.

Voor de verantwoording van uitgevoerde werkzaamheden voor zorgkantoren zijn al verschillende rapportages gebouwd die hergebruikt kunnen worden.

"Er wordt stukken minder geprint en gekopieerd, reductie van papier zeker 50%. En met de termijnbewaking in Octopus worden de termijnen goed in de gaten gehouden en beter gehaald. In 2017 werden er bijna 12.000 bezwaarschriften, zo'n 2.800 beroepsprocedures en 600 adviezen digitaal afgehandeld met Octopus. Dat is echt veel als je dat met andere grote gemeenten vergelijkt.”

Jet van Loenen - Stafmedewerker en Functioneel Beheerder Gemeente Rotterdam

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Heb je vragen, behoefte aan meer informatie of wil je gewoon een keer vrijblijvend kennismaken? Neem dan snel contact met ons op! We vertellen je graag meer over wat wij voor jullie kunnen betekenen.
LimeScape.Form.MandatoryFields