A.I. toepassingen voor jouw organisatie

22-01-2024

De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie is een belangrijke stap, net zoals eerder de komst van de mobiele telefoon en de Cloud dat waren. De ontwikkeling gaat snel en er komt veel informatie op je af. We kunnen voorstellen dat het lastig is om te bepalen welke zaken nu interessant kunnen zijn voor jouw organisatie. In dit artikel maken we A.I. concreter, zodat jij kunt bepalen wat relevant is voor jouw organisatie.

Virtuele assistenten

Vanuit de gedachten dat de mens regie houdt en gaat samenwerken met A.I., willen we dit concreet maken. Dit doen we door A.I. te zien als het beschikbaar hebben van één of meerdere A.I. gedreven virtuele assistenten binnen je organisatie. Verschillende benamingen doen de ronde: A.I. assistent, A.I. Bot, of virtuele assistent, digitale collega, etc. Binnen TrueLime hanteren wij de term virtuele assistent.

Deze virtuele assistenten zijn benaderbaar via chat of spraak en hebben een specifieke rol. Denk bijvoorbeeld aan een virtuele HR assistent die antwoorden geeft op vragen over verlof, ziekte of autoregelingen binnen je organisatie. Elke assistent heeft kennis over een specifiek domein en kan op basis van deze domeinkennis vragen beantwoorden, maar bijvoorbeeld ook documenten creëren of e-mails opstellen. De assistent beantwoordt vragen en heeft vaardigheden om gewenste taken uit te voeren.

Personalisatie van content

In de rol van virtuele web assistent kan A.I. impact maken op websites en portalen. De web assistent biedt de mogelijkheid om content te personaliseren op basis van de voorkeuren van individuele bezoekers. Denk aan productaanbevelingen of marketingboodschappen. A.I. kan zo de behoeften en voorkeuren van klanten analyseren en vervolgens gepersonaliseerde ervaringen leveren.

Presenteren van kennis op maat

In de rol van kennis assistent ondersteunt A.I. in de mogelijkheid om content en kennis te organiseren binnen jouw organisatie. Door per kennisdomein een assistent aan te wijzen, ontstaat de mogelijkheid om de juiste informatie aan de juiste persoon, op het juiste moment en in de juiste vorm aan te bieden. Doordat de zoektocht naar de juiste informatie hierdoor soepel verloopt, verhoogt dit het werkplezier.

Automatische content classificatie en kwaliteitscontrole

In de rol van redactie assistent kunnen grote hoeveelheden content worden geanalyseerd en bijvoorbeeld automatisch worden geclassificeerd en gecontroleerd. In combinatie met het gebruik van een Content Management Systeem wordt op deze manier het werk van de redacteur vereenvoudigt. Controle op kwaliteit van de content wordt gedaan door de redactie assistent. Bijvoorbeeld op stijl, taalniveau of taxonomie.

Privacy, security en transparantie

Binnen ons aanbod van A.I. diensten staat de naleving van de privacy- en beveiligingsstandaarden centraal. We volgen nauwlettend de ontwikkelingen op het gebied van privacywetgeving en beveiligingsprotocollen. We ontwerpen en ontwikkelen onze A.I. diensten met de Europese A.I. Act als uitgangspunt, waarin De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en het kunnen bieden van transparantie in onze A.I. oplossingen naar ons inzicht de meest belangrijke onderdelen zijn.

A.I. gebruiken

Als bedrijf kan het effectief inzetten van A.I. een krachtige impact hebben op diverse aspecten van je activiteiten. Door A.I. toe te passen, openen zich mogelijkheden voor het versterken van klantrelaties, het verbeteren van operationele efficiëntie en het faciliteren van kennisborging en behoud. Bij TrueLime begrijpen we de kracht van A.I.. We streven er dan ook naar jou te begeleiden bij het benutten van deze technologie. Of het nu gaat om het personaliseren van klantinteracties, het optimaliseren van interne processen of het anticiperen op toekomstige trends. Het doel is niet alleen om efficiëntie te vergroten, maar ook om het werkplezier te verhogen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!