Collega Christiaan Lustig presenteert over digital employee experience op Australisch evenement

27-09-2021

Hoe werken mensen? Welke informatiebehoeften hebben zij? Hoe werken ze samen? En hoe ziet hun ideale digitale werkomgeving eruit? Onze collega Christiaan Lustig schreef samen met Tabhita Minten een boekje over het begrip digital employee experience. Daarin geven ze antwoord op deze en andere vragen. Op 2 september 2021 presenteerden ze erover op het Australische evenement DEX2021.

Hét event van DEX-grondlegger

DEX2021 was het derde evenement van organisator Step Two Designs in vier jaar dat helemaal aan het thema digital employee experience geweid was. James Robertson, oprichter en directeur van Step Two, is de grondlegger van DEX. Het event was voor het eerst volledig digitaal, nadat het vorig jaar helaas niet door kon gaan.

Internationaal bekende sprekers

Sprekers waren onder meer Paul Miller en Shimrit Janes van de Digital Workplace Group (Verenigd Koninkrijk), die vertelden over hun boek 'Nature of Work: the new story of work for a living age', en Sumathi Jayakumar en John Schultz van ziekenhuisorganisatie Mayo Clinic (Verenigde Staten), die deelden hoe 'institutional personas' hen helpen om digitale en fysieke 'patient journeys' te ontwerpen.

Nederlands DEX-model

Christiaan en Tabhita spraken over hun boek 'Digital employee experience: met je medewerker voorop richting een menselijke digitale werkomgeving' dat in maart 2021 uitkwam.

In hun presentatie gingen zij in op de volgende onderwerpen:

  • Wat is digital employee experience (DEX) eigenlijk?
  • Vanuit welke invalshoeken kun je als organisatie kijken naar DEX?
  • Welke stakeholders moet je aan tafel hebben als je meer wilt dan een 'slechts' een intranet of digitale werkplek inrichten?
  • Welke vormen van digitaal (samen)werken passen bij je organisatiecultuur?

Hierbij gebruikten zij een praktijkcase rond digital employee experience van Alliander, een van de grootste  energienetwerkbeheerders van Nederland.

Als afsluiting van hun presentatie kondigden Christiaan en Tabhita de Engelstalige editie van hun boek aan, dat in de loop van oktober 2021 als e-book verschijnt.

Presenteren midden in de nacht

Lastige bijkomstigheid van het evenement was dat het primair gericht is op bezoekers uit Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. Dit betekende voor de Europese sprekers dat zij midden in de nacht, Europese tijd, op het programma stonden. Door van tevoren en vooral ook na afloop wat extra uurtjes te slapen, konden Christiaan en Tabhita zich ook op dit bizarre uur staande houden.

Binnenkort: IntraTeam Event Denemarken

Op 16 november 2021 spreken Christiaan en Tabhita opnieuw over digital employee experience en hun (dan Nederlands- en Engelstalige) boek op het bekende Deense (online) congres IntraTeam Event 2021.

Meer weten?

Wil je meer weten over digital employee experience, de digitale werkomgeving of digital workplace, en welke keuzes je als organisatie moet maken om digitaal (samen)werken en hybride werken steeds verder te verbeteren? Onze collega Christiaan Lustig helpt je graag: e-mail naar christiaan.lustig@truelime.nl.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!