Een nieuwe digitale werkplek voor SVRZ met TrueLime Workplace en Kentico

08-05-2021

Een nieuwe digitale werkplek voor SVRZ met TrueLime Workplace & Kentico.

Een tweede TrueLime Webinar in juni vond plaats op donderdag 10 juni en Marije Jongepier van SVRZ en Jeroen en Eddy van TrueLime namen hierin de deelnemers mee in de route naar en het uiteindelijke resultaat van de nieuwe digitale werkplek voor SVRZ. De nieuwe digitale werkplek is gerealiseerd met TrueLime Workplace & Kentico Xperience.

SVRZ (Stichting Voor Regionale Zorgverlening) verleent zorg aan kwetsbare ouderen, die als gevolg van lichamelijke klachten of geheugenproblemen, voor korte of langere tijd zorg en ondersteuning nodig hebben vanuit meer dan 65 locaties in Zeeland.

In een nauw samenwerkend team hebben we, veelal online, in 2020 en begin 2021 de opzet van een nieuwe digitale werkplek uitgewerkt én geïmplementeerd. Deze mobile-first omgeving zorgt ervoor dat iedereen in de organisatie laagdrempelig toegang heeft tot alle noodzakelijke gegevens en applicatie om zijn of haar werk efficiënter te kunnen doen.

De visie en strategie

We hebben in het begin van het webinar uitgelegd hoe de online strategie en visie is ontstaan en we hebben inzicht gegeven in de architectuur opzet. Belangrijk waren uitgangspunten als ‘mobile first design’ en ‘meenemen van een Document Management Systeem voor de kwaliteitsdocumenten’. Marije heeft uitgelegd waarom die belangrijk waren en ook hoe blij iedereen is met de uiteindelijke invulling. Het is erg fijn voor alle medewerkers dat er een design op maat specifiek voor SVRZ is ontworpen met toegang tot de functionaliteiten van TrueLime Workplace én dat door het gebruik van Kentico Xperience de mogelijkheid bestond om de kwaliteitsdocumenten op een goede doorzoekbare plek neer te zetten.

De aanpak

We zijn ingegaan op de aanpak met workshops, de opzet van een duidelijk overzicht met doelgroepen, belangrijke deelgebieden en functionaliteiten in de digitale werkplek, het gebruik van wireframes en eerste grafische ontwerpen. Door de Agile manier van werken was er duidelijke voortgang voor alle projectleden, stakeholders en gebruikers. Met het gebruik van Microsoft Teams bleef de samenwerking goed ook al kon het team niet meer fysiek samenkomen door de Corona uitbraak.

We hebben even stilgestaan bij het ontstaan van de naam van de nieuwe digitale werkplek: Jip! SVRZ heeft medewerkers gevraagd om ideeën aan te dragen voor een naam en daaruit is gekozen voor de geboorte van Jip. Medewerkers leggen uit in een filmpje wat ze vinden van Jip, hun nieuwe digitale werkplek.

Een groot gedeelte van het webinar is besteed aan een demo van Jip aan de hand van ‘de dag van Marije’. Marije legde uit wat ze op een gemiddelde dag doet in Jip en ze daarbij ook nog laten zien hoe de pre- en onboarding module werkt waarmee nieuwe medewerkers nog voor ze in dienst zijn toegang krijgen tot Jip en zich zodanig in een heel vroeg stadium thuis voelen bij SVRZ. Mooi is dat deze module is ingericht met behulp van de workflow module van Kentico Xperience en dat medewerkers van SVRZ zelf die hele workflow kunnen aanpassen met beeld, tekst en stappen. In de toekomst kan dezelfde module ook ingezet worden voor andere processen, zoals de introductie van een nieuwe werkwijze of bijvoorbeeld uitleg over een nieuw te gebruiken systeem binnen SVRZ.

Marije gaf daarna nog een inkijk in de toekomst van Jip:

Onze tips en reacties

Tot slot hebben we onze tips meegegeven aan de deelnemers. Hieronder zijn ze ook nog weergeven dus doe er je voordeel mee!

De reacties van de deelnemers op dit webinar waren erg positief. Velen vonden het een mooie afwisseling van theorie en praktijk in het project. Ze waren blij met de demo met functionaliteiten die dagelijks gebruikt worden door de medewerkers én met een duidelijk inzicht in wat medewerkers met Jip ervaren.

Wil je ook een keer een webinar bijwonen? Kijk dan hier.
Wil je regelmatig waardevolle informatie van ons ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!