Terugblik op Kontent Horizons 2020

25-11-2020

Op 19 november stond de eerste editie van Kentico Horizons op het programma. Lees er alles over in onze blog!

Op 19 november stond de eerste editie van Kentico Horizons op het programma. Een virtuele conferentie voor iedereen die meer wil weten over het headless content management systeem (CMS) Kentico Kontent en hoe je het beste om kunt gaan met content. Er zijn verschillende sessies gehouden door medewerkers, klanten en partners van Kentico. Al deze sessies waren te volgen op een interactief platform, waarbij je als deelnemer actief kon chatten of vragen kon stellen aan de sprekers. Echt iets verfrissends in deze  lastige tijd. 

Kentico Kontent is een 'headless' CMS. In tegenstelling tot Kentico Xperience heeft een headless CMS nooit een vooraf gedefinieerd front-end. De content die getoond wordt aan de gebruiker, wordt niet gegenereerd op de server. De content wordt via de API gepubliceerd op verschillende apparaten (omnichannel). Dit is een belangrijke eigenschap van Kentico Kontent, want omnichannel marketing zorgt ervoor dat, ongeacht welk kanaal (PC, tablet, telefoon enz.) een klant kiest, de boodschap naadloos en consistent is met wat ze elders hebben gezien.

Web Spotlight

Content staat centraal binnen Kentico Kontent, hierdoor ben je als content editor super agile als het gaat om content veranderingen. Web Spotlight is een belangrijke feature van Kentico Kontent en zorgt ervoor dat content snel aangepast kan worden en met vertrouwen gepubliceerd wordt. De Web Spotlight feature maakt het mogelijk om in het CMS de wijzigingen die je gaat maken in een preview te zien. Je kunt zelfs opmerkingen toe voegen aan content en taken toewijzen aan medewerkers en dit zijn maar een aantal van de features die Kentico Kontent biedt. 

Collections 

Collections is een andere belangrijke feature van Kentico Kontent waar tijdens het event aandacht aan besteed is. Collections bieden een manier om de content organisatie voor ondernemingen te vereenvoudigen op basis van hun bedrijfsstructuur. Afzonderlijke afdelingen en teams kunnen content  in hun collecties beheren, zodat de juiste mensen aan de juiste content werken. 

De verschillende sessies hebben nieuwe inzichten verschaft en wij hopen dat er in de toekomst meer van dit soort evenementen gehouden worden. Wij willen Kentico bedanken voor de organisatie! 

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!