WAT Leren en motiveren binnen TrueLime

28-03-2019

Samen op een vaste avond leren en studeren, daar wordt iedereen beter van!

Wat is de WAT?!

Een vaste maar laagdrempelige studieplek en -moment; waar we ritme en discipline opbouwen, kennis delen en elkaar stimuleren.

Een van de grootste en belangrijkste elementen van het Developer-vak is het bijhouden en aanleren van nieuwe kennis. We weten allemaal hoe snel de techniek gaat; zo style je je tabellen nog met plaatjes voor de afgeronde hoekjes en enkele momenten later kan dit alles met CSS opgelost worden en gebruik je tabellen weer voor de data waarvoor ze bedacht zijn. Veel van de benodigde kennis kan je opdoen tijdens je dagelijkse werkzaamheden, conferences of kennissessies met collega’s. Ook kun je thuis aan de zelfstudie gaan; lekker in de avonduurtjes in de boeken duiken of aan je eigen prototype werken van een module die het verschil gaat maken. Maar dit is niet voor iedereen een goede optie, bijvoorbeeld door je thuissituatie of doordat je thuis moeite hebt om gefocust te blijven. Voor die personen ben ik iets meer dan twee jaar geleden op het idee gekomen om de woensdagavond om te dopen tot WAT?! avond, de Woensdag Avond Training. Ik wilde een plek creëren waar in rust en met relatief weinig afleiding gewerkt kon worden. Een plek waar je met collega’s kan samenwerken aan een nieuwe techniek, of mee kan discussiëren over een bepaalde ontwikkelmethodiek, maar ook een online tutorial of workshop volgen.

Ik heb het idee hiervoor gepolst bij enkele collega’s en op de eerste woensdag avond van januari 2017 was de WAT?! geboren. We bleven na kantoortijd zitten en begonnen na het eten, dat gefinancierd wordt door TrueLime, aan onze studie. En dit bleek aan te slaan; de periode erna sloten steeds meer collega’s aan. Sommigen eenmalig, anderen bezoeken de WAT?! nog steeds elke week. Waar ik in het begin de aanjager en vaste deelnemer was, is dit tegenwoordig niet meer nodig. De WAT?! is een begrip geworden! Ik vind het vrije karakter één van de mooie elementen aan de avond. Je hoeft er namelijk niet bij te zijn, je doet het alleen voor jezelf. Er wordt niet bijgehouden wie er is, hoe laat je komt en op welke tijd je vertrekt. Het maakt zelfs niet uit wat je die avond doet. Hierdoor is de drempel om te komen heel laag, en zien we geregeld nieuwe collega’s komen. De onderwerpen waar TrueLimers op een gemiddelde WAT?! mee bezig zijn, variëren van een opleiding Basis Kennis Loonadministratie tot Microsoft certificeringen, en nieuwe technieken leren (React, Angular). Of research naar onderwerpen die developers overdag tegenkomen, maar die net buiten de scope van een project liggen.

De kracht van de WAT?! is dat we een vaste maar laagdrempelige studieplek en -moment hebben, waar we ritme en discipine opbouwen. Daarnaast delen we kennis, stimuleren we elkaar en zijn we als collega’s enorm betrokken bij elkaar en bij TrueLime. En daar wordt iedereen beter van!

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!