logo

De Hulpmiddelenwijzer voor Vilans

Het resultaat

Facts

Maandelijks ruim 60.000 bezoeken

Jaarlijks ruim 500 vragen via e-mail

logo-vilans-hulpmiddelenwijzer3

De Vilans Hulpmiddelenwijzer is een informatieve website die ontwikkeld is door Vilans, met subsidie van het ministerie van VWS. Het platform is er voor iedereen die behoefte heeft om het dagelijks leven makkelijker te maken. De Hulpmiddelenwijzer informeert zowel cliënten, als mantelzorgers en zorgprofessionals over oplossingen voor dagelijkse activiteiten als die vanwege een beperking wat lastiger gaan. De site geeft handige tips om te doen, en informatie over hulpmiddelen en zorgtechnologie. Van mobiliteit tot communicatie, van werk en studeren tot persoonlijke verzorging.

De vraag

Samen met Vilans zijn we bezig om al hun websites aan te laten sluiten op een nieuwe architectuur. En nu was het de beurt aan Vilans Hulpmiddelenwijzer om te migreren. Daarbij waren er wensen vanuit Vilans om de website de juiste look-and-feel te geven, maar ook om een nieuw concept neer te zetten.

De oplossing

Samen met de Vilans Hulpmiddelenwijzer hebben we hard gewerkt om de website een nieuwe, frisse look te geven. We hebben een uitgebreid designtraject doorlopen. Met als eindresultaat dat de nieuwe, frisse look samenkomt met het nieuwe concept. De website bevat veel nieuwe functionaliteiten, zoals: stappenplannen, situatiepagina’s en een betere zoekmogelijkheid. Maar ook overzichten in lopende teksten, carrousels met gerelateerde content, overlays en een overzichtelijke inhoudsopgave.

Daarnaast heeft de Vilans Hulpmiddelenwijzer inhoudelijk gekeken hoe zij hun gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Hiervoor hebben zij diverse gebruikersonderzoeken en focusgroepen uitgevoerd. Vervolgens hebben we de resultaten samen verwerkt in de nieuwe website. Naast informatie over meer dan 650 hulpmiddelen, vind je op de Hulpmiddelenwijzer nu ook handelingstips, opgesteld in samenwerking met ergotherapeuten van ErgHandig en Ergotherapie Nederland.

De samenwerking met het team van Truelime is erg soepel verlopen. De teamleden waren zeer betrokken, dachten goed met ons mee en werkten razendsnel. Dit project is echt een gezamenlijke inspanning geweest, met een prachtig eindresultaat.

Erik de Jeu, Projectleider Vilans Hulpmiddelenwijzer 

Het resultaat

De vernieuwde Vilans Hulpmiddelenwijzer denkt mee met de bezoeker. Of dit nu een normale burger is, een mantelzorger of zorgprofessional. Op de site vinden zij antwoorden op: waarvoor ze het hulpmiddel kunnen gebruiken, in welke situatie of bij welke activiteit. Inmiddels heeft de website zo’n 143.600 paginaweergaven per maand en wordt de site zo’n 60.000 keer per maand bezocht.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!