logo

Functionaliteiten op maat voor Gemeente Rotterdam

Het resultaat

Facts

2e Stad van Nederland

Klant van het eerste uur

600.000 inwoners

10.000+ medewerkers

logo_gemeente-rotterdam

De gemeente Rotterdam is altijd al vooruitstrevend geweest met innovatie t.g.v. een hoge burgergerichtheid. Octopus wordt met name ingezet op de afdeling Juridische Zaken.

De vraag

Naast het zoveel mogelijk willen digitaliseren van fysieke documenten, was er ook de wens vanuit rechtspraak om alle dossiers voortaan digitaal aan te gaan leveren. De Gemeente Rotterdam werkt al ruim 20 jaar met grote tevredenheid met zaaksysteem Octopus, dat wij samen met de juridische diensten van de Gemeente Rotterdam ontwierpen.

De oplossing

Bezwaar: voor het indienen van bezwaren

Beroep: voor in beroep gaan op een besloten zaak

Hoger Beroep: voor het in hoger beroep gaan op een besloten zaak

Voorlopige voorziening: om een aanvraag te plaatsen terwijl de zaak loopt

Adviezen: voor het afhandelen van adviezen rondom juridische zaken

In het begin, 5 jaar geleden, werden er al bijna 12.000 bezwaarschriften, zo'n 2.800 beroepsprocedures en 600 adviezen digitaal afgehandeld met Octopus. Dat is ontzettend veel als je dat met andere grote gemeenten vergelijkt.

Het resultaat

Ooit begonnen als een handige en specifieke applicatie voor het afhandelen van bezwaarschriften, nu isOctopus een systeem met al meer dan 20 verschillende en actief gebruikte zaaktypes. En de mogelijkheden zijn legio. Bijna alle zaaktypes kunnen nu al in Octopus worden ingericht en afgehandeld. De losse module-structuur zorgt ervoor dat je extra componenten moeiteloos kunt toevoegen als die wens er in de toekomst zou zijn. Deze future proof efficiëntie werkt niet alleen kostenbesparend. Ook krijgt de aan de burger verleende service een enorme impuls door het gebruik van Octopus.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!