Afgestudeerd en meteen een baan: Kristy vertelt

02-10-2023

Recent is Kristy bij ons afgestudeerd, waarna ze aan de slag is gegaan als Accountmanager voor ons juridische zaaksysteem Octopus. In dit artikel lees je hoe Kristy haar afstudeerperiode heeft ervaren en wat haar verdere carrièreplannen zijn binnen TrueLime.

Hoe ben je bij TrueLime terechtgekomen? 

Ik was op zoek naar een afstudeerstageplaats in Breda, en zo ben ik bij TrueLime terechtgekomen. De vacature sprak me direct aan omdat ze specifiek zochten naar een afstudeer stagiair die de opleiding commerciële economie deed, wat precies mijn studierichting was. Ook stond specifiek het afstudeervraagstuk erin, wat ik kon verwachten van de stage en wat zij te bieden hadden. Dit allemaal gaf me een goed gevoel. 

Ik heb toen op de vacature gereageerd, en werd meteen diezelfde dag nog teruggebeld dat ik op gesprek mocht komen! Ik had ook bij een ander bedrijf een gesprek gehad, maar zij twijfelden of ze genoeg tijd hadden om mij goed te begeleiden. Tijdens mijn gesprek met TrueLime werd mij verzekerd dat zij wél genoeg tijd hadden om mij te begeleiden. Dit, in combinatie met de opdracht en fijne sfeer, heeft mij doen besluiten om voor TrueLime te kiezen.

Waarom heb je voor TrueLime gekozen? 

Eigenlijk om de redenen die ik hierboven ook al benoemd heb! Ze hadden een duidelijk afstudeervraagstuk wat ik interessant vond, hadden genoeg tijd om mij te begeleiden en het gevoel was goed.

En waarom heb je ervoor gekozen om bij TrueLime te blijven na je afstuderen? 

Allereerst omdat ik in een leuk team zat en goed kon samenwerken met Peter, de Business Lead! Als ik vragen had, kon ik bij iedereen terecht. Dat vond ik ontzettend fijn. Ook had ik de vrijheid om mee te gaan naar klanten. Het klantcontact wat ik had, was erg leuk. Er was een gemoedelijke, ontspannen sfeer bij de klanten. 

Ook vind ik het tof dat ik hier nu verschillende dingen kan doen. Ik twijfelde eerst of ik nu marketing of juist sales leuk vond. Maar nu mag ik het beide doen! Naar nieuwe klanten, huidige klanten en ik mag marketingwerkzaamheden uitvoeren. 

Welke projecten of taken heb je tijdens je afstudeerstage uitgevoerd en hoe hebben deze bijgedragen aan je professionele ontwikkeling? 

Mijn afstudeerstage bestond uit 2 onderdelen: persoonlijk leiderschap en het schrijven van een scriptie. Dit was een 50/50 verdeling en beide onderdelen telden dus evenveel mee. Voor persoonlijk leiderschap heb ik verschillende actiepunten uitgevoerd. Samen met Regina (HR-adviseur) heb ik een soort doe-boek uitgekozen wat gaat over punten die je belangrijk vindt in je werk. De punten die ik belangrijk vind, komen overeen met het werk bij TrueLime. Ontzettend leuk om zo te zien! Er heerst een echt teamgevoel, en je krijgt ook de vrijheid om bijvoorbeeld thuis te werken.

Voor mijn scriptie heb ik onder andere een concurrentieonderzoek uitgevoerd voor het juridische zaaksysteem Octopus. Octopus kan gekoppeld worden aan algemene systemen. Ik heb onderzocht aan welke systemen Octopus gekoppeld kan worden, zodat we eventueel in de toekomst een samenwerking kunnen aangaan. Verder heb ik in een document mijn contactmomenten met klanten vastgelegd. Vanuit hier reflecteerde ik wat in het vervolg beter kon. 

Hoe heb je je vaardigheden en kennis ontwikkeld sinds je bent begonnen bij ons? 

Allereerst is mijn kennis over Octopus flink gegroeid! Tijdens mijn stage kon ik enkel kort vertellen wat onze klanten ermee kunnen. En ik merk nu als ik meega naar klanten, ik antwoord kan geven op bepaalde vragen. Ook heb ik sales en accountmanagement kennis opgedaan. Zo heb ik geleerd hoe ik offertes opstel. Door mijzelf nog verder te ontwikkelen, hoop ik over een halfjaar zelfstandig naar een klantafspraak toe te kunnen!

Wat zijn je carrièreplannen voor de toekomst? 

Ik wil natuurlijk een eigen klantenbestand gaan opbouwen in de toekomst! Ik wil klanten beter helpen en zelf hun vragen kunnen beantwoorden. Zonder dat ik het eerst moet navragen bij collega’s. En natuurlijk wil ik samen met Peter (Business Lead) en André (Product Owner) nieuwe klanten werven, zorgen dat de zaken goed gaan. Hiervoor wil ik ook onze naamsbekendheid vergroten, door meer in te zetten op marketing. 

Ook op zoek naar een stageplek? 

Ben je op zoek naar een stageplaats? Bij TrueLime bieden we niet alleen een plek om ervaring op te doen, maar ook de ruimte om jezelf te ontwikkelen als jonge professional. We hebben veel aandacht voor de (persoonlijke) ontwikkeling van onze medewerkers, en investeren dan ook graag in gemotiveerde stagiairs. Want, mocht de samenwerking ons allebei bevallen, dan is de kans groot dat we graag willen dat je onze collega blijft na het behalen van je diploma. Klik hier voor onze beschikbare stageplaatsen!

loreen-marketeer-2

Loreen Suurbach

Online Marketeer

Meer weten?

Stuur een bericht naar Loreen Suurbach