Afstuderen bij TrueLime: het verhaal van Tim

11-12-2023

Ruim een jaar geleden heeft Tim stagegelopen bij TrueLime. En met succes! Want inmiddels zijn we dus een jaar verder, maar we mogen nog steeds gebruikmaken van Tims expertise. In dit artikel lees je over zijn afstudeerperiode en over zijn ervaringen als front-end developer.

Hoe ben je bij TrueLime terechtgekomen?

Dat is wel een leuk verhaal! Het zoeken naar een afstudeerstage ging bij mij wel wat anders dan hoe het zou moeten gaan. We zaten namelijk midden in de coronapandemie. Ik moest eigenlijk ook een duo stagelopen. Mijn klasgenoot en ik hadden al een ander bedrijf gevonden, maar hij stopte ineens. Hierdoor moest ik last-minute een andere stage gaan zoeken. En omdat we in de coronapandemie zaten, was er geen fysieke stagemarkt meer. Vanuit school kreeg ik een lijst met bedrijven waar je stage kon lopen. Elk bedrijf had een korte introductie erbij staan, en die van TrueLime sprak me aan. Zodoende ben ik hier terechtgekomen!

Waarom heb je voor TrueLime gekozen?

De introductie die TrueLime op de lijst had staan, trok me aan. Het leek me een leuk bedrijf en ook de opdracht die ze hadden uitstaan klonk interessant. Ik heb toen een gesprek gehad met Hans (directie) en Jeroen (Architect en Kentico MVP) en dat voelde ook meteen goed. Ze namen echt de tijd voor je.

En waarom heb je ervoor gekozen om bij TrueLime te blijven na je afstuderen?

Vanuit TrueLime kwamen ze eigenlijk vrij snel al met een aanbod, en dat was positief. De sfeer was er goed en ik had leuke collega’s. Daarnaast introduceerden ze tijdens mijn stage hun opleidingsprogramma Develop Yourself. Dat een bedrijf zo bezig is met de ontwikkeling van hun personeel, vond ik erg goed. Dit heeft mij doen besluiten om in te gaan op het aanbod!

Welke projecten of taken heb je tijdens je afstudeerstage uitgevoerd en hoe hebben deze bijgedragen aan je professionele ontwikkeling?

Toen ik hier begon, kwam vanuit Jeroen de vraag om te zoeken naar een bibliotheek voor het ontwikkelen van web componenten, en om deze vervolgens toe te passen. Het ging over het ontwikkelen van generieke componenten, zoals bijvoorbeeld een nieuwsoverzicht. Dit zodat je dit component voor verschillende klanten kunt gebruiken, en niet telkens iets compleets nieuws hoeft te maken.

Ik heb toen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. De verschillende opties heb ik vergeleken met elkaar. Wat kan met de ene bibliotheek wel, maar met de andere weer niet? Uiteindelijk heb ik een component ontwikkeld in de gekozen bibliotheek.

Omdat ik veel onderzoek heb moeten doen, heb ik veel geleerd over de onderzoeksmethodes die er zijn. Ik heb veel gecommuniceerd en geschakeld binnen een team van ervaren collega’s. Via hen heb ik ook veel kennis opgedaan.

Hoe heb je je vaardigheden en kennis ontwikkeld sinds je bent begonnen bij ons?

Ik heb ontzettend veel kennis opgedaan van Umbraco, ik heb er zelfs meerdere projecten in gedraaid. Ik heb ook projectervaring opgedaan en een toegankelijkheidscursus gevolgd die gericht was op WCAG. Daarnaast heb ik veel front-end technieken geleerd van Wessel (Developer). Door samen te werken, maar ook door de feedback die ik gekregen heb. Verder heb ik diverse cursussen gevolgd. Zowel over Umbraco, als over front-end technieken. Het voornaamste is dat ik veel kennis van Umbraco heb opgedaan!

Wat maakt werken bij TrueLime zo leuk?

Er zijn meerdere punten wat werken hier leuk maakt! De fijne werkplek, de flexibiliteit die je hier krijgt, maar ook de TrueLime-uitjes zijn erg tof! Wat ik ook erg leuk vind, is dat er steeds meer jongere collega’s bij komen.

Wat zijn je carrièreplannen voor de toekomst?

Ik wil sowieso meegaan in de ontwikkelingen en nieuwe updates van Umbraco. Het lijkt me tof om het aanspreekpunt te worden betreft Umbraco. Dat collega’s naar mij toekomen als ze vragen erover hebben. Daarnaast vind ik het leuk om visueel bezig te zijn. Ik hoop dan ook in de toekomst meer met UI/UX design te gaan doen, om dat ook toe te passen op websitedesigns.

Ook op zoek naar een stageplek?

Ben je op zoek naar een bedrijf om af te studeren? Dan ben je bij TrueLime aan het juiste adres. We bieden je een plek om ervaring op te doen, maar geven je ook de ruimte om jezelf te ontwikkelen als young professional. We hebben veel aandacht voor de (persoonlijke) ontwikkeling van onze medewerkers, en investeren dan ook graag in gemotiveerde stagiairs. Want, mocht de samenwerking ons allebei bevallen, dan is de kans groot dat we graag willen dat je onze collega blijft na het behalen van je diploma. Klik hier voor onze beschikbare stageplaatsen!

loreen-marketeer-2

Loreen Suurbach

Online Marketeer

Meer weten?

Stuur een bericht naar Loreen Suurbach