Dit moet je weten over onze ISO 27001 certificering

25-01-2024

Op 28 januari 2024 is het de Dag van de Privacy. Een mooi moment om stil te staan bij onze ISO 27001 certificering. Wat houdt deze certificering ook al weer in, en waarom is deze zo belangrijk? Je leest het in dit artikel!

Wat houdt ISO27001 ook al weer in?

ISO 27001 is de internationale norm voor informatiebeveiliging die beschrijft hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kunt omgaan. Het doel is om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen je organisatie zeker te stellen.

Waarom zijn we ISO27001 gecertificeerd?

In onze rol als technologiepartner voor onze klanten hebben we soms toegang tot belangrijke informatie, waaronder persoonsgegevens. Het is daarom van groot belang om onze informatiebeveiliging op een hoog niveau te handhaven. Onze ISO 27001-certificering bevestigt dat TrueLime aan alle eisen rondom informatiebeveiliging voldoet. Daarbij geeft het onze klanten zekerheid dat we belang hechten aan privacy en zorgvuldig met persoonlijke gegevens omgaan.

Als onderdeel van de certificering hebben we naast allerlei organisatorische en technische maatregelen binnen TrueLime ook een managementsysteem ingericht voor informatiebeveiliging. Hiermee is informatiebeveiliging goed geborgd binnen heel TrueLime en onderdeel geworden van onze dagelijkse werkzaamheden. We besteden veel tijd aan bewustwording bij alle collega’s. Zo hebben we de “Gouden Regels voor informatiebeveiliging” opgesteld, een document waarin de basisregels staan die elke medewerker moet naleven. Daarnaast zijn we continu bezig om ons managementsysteem te verbeteren. Het is mooi om te zien dat dit erg leeft binnen alle collega’s van TrueLime en dat we op deze manier het vertrouwen kunnen geven aan onze klanten.

Sinds wanneer zijn we ISO27001 gecertificeerd?

We zijn sinds 2022 ISO 27001 gecertificeerd. En wist je dat we sinds 2019 ook ISO 9001 gecertificeerd zijn? Dit is een wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement die de betrouwbaarheid van een bedrijf beoordeelt. De ISO 9001 certificering laat zien dat we met een betrouwbaar proces onze diensten kunnen leveren die aan de eisen van onze klanten en aan relevante wet- en regelgeving voldoen.

loreen-marketeer-2

Loreen Suurbach

Online Marketeer

Meer weten?

Stuur een bericht naar Loreen Suurbach