De dag van... Financieel Medewerker Diane

06-02-2024

Diane is Financieel Medewerker binnen TrueLime. Benieuwd hoe een gemiddelde werkdag er voor haar uitziet? En wat het werken bij TrueLime nu zo leuk maakt? Je leest het in dit artikel!

Hoe lang werk je al bij TrueLime?

Ik werk hier nu 17 jaar. Ik ben in 2006 begonnen en heb het eigenlijk vanaf het begin meegemaakt. Ontzettend leuk om te zien hoe het bedrijf zich door de jaren heen heeft ontwikkeld en is gegroeid. Nu zijn er bijvoorbeeld verschillende afdelingen en teams, die er in het begin nog niet waren.

Wat doe je als Financieel Medewerker bij TrueLime?

Als financieel medewerker ben je met zo veel verschillende dingen bezig. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat alle financiële zaken binnen de organisatie goed geregeld zijn. Zo zorg ik voor de financiële administratie van TrueLime, stel ik verkoopfacturen op aan de hand van projectadministratie en stel ik maand-, kwartaal-, en jaarrekeningen op. Maar ik houd mijzelf ook bezig met het verwerken en controleren van binnenkomende facturen en transacties, btw-aangiftes en salarisadministratie. Eigenlijk alles wat met financiële zaken te maken heeft, dat doe ik.

Welke talenten heb je volgens jou nodig voor deze functie?

Je moet gestructureerd en netjes zijn. Maar ook discreet met alle informatie om kunnen gaan. Als financieel medewerker moet je erg nauwkeurig werken. En je moet echt van het vak houden en het leuk vinden om met cijfers te werken.

In wat voor team werk je?

Ik ben onderdeel van team Ondersteuning. Hieronder vallen HR, officemanagement, systeembeheer en natuurlijk finance. Het is een heel erg fijn team. We vullen elkaar goed aan, hebben begrip voor elkaar, en kunnen ook met elkaar lachen!

En wat maakt werken bij TrueLime leuk?

Dat zijn toch wel meerdere aspecten. De mogelijkheden en ruimte die je krijgt, onder andere om jezelf te ontwikkelen. Je kunt je specialiseren in sommige gebieden door cursussen te volgen. Alles is bespreekbaar. En daarnaast heerst er echt een familiegevoel. Dat vind ik ook erg fijn. Naast het werk worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd. Dan doen we leuke dingen met elkaar, zoals een teamweekend naar Maastricht! Dan leer je je collega's ook weer op een andere manier kennen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit bij jou?

Ik werk drie dagen in de week. Ik begin mijn dag altijd met het doornemen van mijn mail en met het bespreken van sommige binnenkomende mails. Daarna vraag ik bij mijn collega’s na of er nog bijzonderheden gebeurd zijn en kijken we naar de lopende zaken van de dag. Daarnaast heb ik twee keer per week een stand-up. Hierin bespreken we de lopende zaken en punten die aandacht nodig hebben. Na de stand-up maken we een planning voor de dag. Wat moet er gebeuren en wie gaat wat oppakken?

Verder hebben we een verdeling in taken binnen het team waar je verantwoordelijk voor bent. Wel zijn we van elkaars taken op de hoogte, zodat we dit kunnen overnemen wanneer dit nodig is. Iedereen heeft zo dus zijn eigen taken, maar we hebben wel overlap met elkaar. Een dag bij mij gaat dus ontzettend snel voorbij!

Waarin ontwikkel jij je nog?

Ik denk dat ik mij meer ontwikkel in de systemen die ik gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een systeem zoals Exact. Wanneer daar veranderingen in komen, groei en ontwikkel ik mijzelf daar in mee. Dat vind ik leuk om te doen en probeer ook dingen op te pakken. Verder ontwikkel ik ook mijn soft skills. Binnen TrueLime wordt hier gelukkig ook aandacht aan besteedt. Zo heb ik laatst een training persoonlijk leiderschap gevolgd. Ontzettend interessant!

En wat wil je nog bereiken in je carrière?

Haha, goede vraag! Ik heb niet per se nog iets wat ik wil bereiken. Wel hoop ik over een aantal jaar met een goed gevoel afscheid te kunnen nemen van mijn collega’s wanneer ik met pensioen ga. Ik wil mijn werk en kennis op een goede manier overdragen aan mijn collega’s.

Wat zou je een nieuwe collega vertellen over TrueLime/jouw werk?

Ik denk wat ik eerder ook al zei: TrueLime is een ontzettend fijn bedrijf. Je krijgt er veel mogelijkheden, vrijheid en de kans om je te ontwikkelen. Iedereen neemt altijd de tijd voor je, of maakt tijd vrij als het nodig is. De sfeer is hier gewoon heel erg goed.

loreen-marketeer-2

Loreen Suurbach

Online Marketeer

Meer weten?

Stuur een bericht naar Loreen Suurbach