De dag van Senior Developer Richard

12-10-2019

Als Developer ben je lid van een Agile team en medeverantwoordelijk voor de projecten van je team. Lees meer over werken bij TrueLime!

Wat doe je als .NET Developer bij TrueLime?

Als Developer ben je lid van een Agile team en medeverantwoordelijk voor de projecten van je team. Je draagt bij aan het verbeteren van online applicaties en het ontwikkelen van nieuwe modules. Wij ontwikkelen in .Net en Angular. Daarnaast maken we gebruik van Azure, SQL Server en Oracle.

Hoe lang werk je bij TrueLime?

De tijd vliegt, inmiddels ben ik al 20 jaar werkzaam bij TrueLime

Waarom wilde jij Developer worden?

Ik zat vroeger altijd op de Commodore te programmeren, hierdoor wist ik al gauw wat mijn passie was! De studie Hogere Informatica Onderwijs in Breda sloot hier goed op aan. Ik ben daarmee opgeleid tot Allround Software Engineer, daarna ben ik mezelf blijven ontwikkelen.

Welke talenten heb je volgens jou nodig voor deze functie?

  • Heel goed kunnen analyseren
  • Outside the box kunnen denken
  • Creatief zijn in het bedenken van oplossingen
  • Kritisch zijn is ook belangrijk

Wat maakt het werken bij TrueLime leuk en hoe is de sfeer op het werk?

Mijn werkzaamheden zijn lekker divers en daarbij heb ik hele leuke collega’s. Voor mijn gevoel is de sfeer op het werk altijd goed! Dat het kantoor van TrueLime dichtbij huis is maakt het extra fijn. De samenwerking met collega’s is top. Iedereen zegt gewoon wat hij of zij vindt. Je kan alles zeggen en overal over praten, ook als er dingen niet goed zijn!

Aan welke projecten en voor welke klanten werk je?

Ik heb onder andere veel gewerkt voor de klanten PVP, LSFVP en AKJ. Dit zijn klanten die vertrouwenspersonen leveren binnen diverse zorggebieden. Wij onderhouden voor deze klanten het pakket Rapp waarmee vertrouwenspersonen dossiers kunnen opbouwen en bijhouden voor de cliënten die zij ondersteunen. Ondanks dat de gebruikte techniek voor dit pakket niet meer de meest moderne is vind ik het nog steeds leuk om hier onderhoud in te doen en indien nodig, mogelijk en gewenst ook vernieuwingen in door te kunnen voeren. Daarnaast werk ik voor Octopus klanten : Octopus is zaakgerichte Workflow software met als belangrijkste kenmerk dat deze zich aanpast aan diverse (juridische) bedrijfsprocessen. Business Proces Management (BPM) staat voor het innoveren, automatiseren, verbeteren en efficiënter inrichten van organisaties en bedrijfsprocessen. Met Octopus BPM bewaak je eenvoudig de voortgang en kwaliteit van elke zaak, zoals een aanvraag, klacht, contract of melding.

Octopus wordt inmiddels bij meer dan 50 klanten gebruikt, waaronder gemeenten en andere overheidsinstellingen, daar zijn we trots op!

Wat was je leukste project, en waarom?

Ik vind het erg leuk om aan Octopus BPM Software en het Rapp pakket te werken, omdat dit een eigen/maatwerk product is. We blijven het product optimaliseren op alle vlakken en ontwikkelen continu nieuwe modules.

Waarin ontwikkel jij nog binnen je functie?

Ik heb de afgelopen jaren steeds meer geleerd op het gebied van nieuwe ontwikkeltechnieken. Het doel is een eindproduct opleveren waar de klant blij mee is. Om dat te realiseren moet je goed samen kunnen werken en heb ik tevens geleerd dat je continu en steeds beter moet testen. Agile werken helpt hier enorm aan mee. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik diverse .NET certificaten en SQL Server certificaten behaald.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bij jou uit?

8.20 uur
Goedemorgen! En naar mijn werkplek bij het team. Natuurlijk neem ik een koffie of een thee mee.
8.30 uur
Ik check eerst mijn mail om te zien of er belangrijke zaken zijn binnengekomen.
9.00 uur
Daarna lekker coderen en analyseren maar net wat er nodig is voor de taken die er klaar staan.
9.15 uur
Stand-up én koffie! We brengen elkaar op de hoogte houden van de story’s waar we gister mee bezig waren en vandaag mee aan de slag gaan. Ook gooien we eventuele struikelblokken in de groep zodat we daar met elkaar over kunnen brainstormen.
9.30 uur
Verder met coderen en tussendoor spar ik af en toe met klanten over zaken die gebouwd moeten worden om dit vervolgens te realiseren met het team.
12.00 uur
Lunch! Wandelen of flipperen tijdens de lunch vind ik altijd leuk. Het liefst even helemaal weg van mijn beeldscherm door een flinke hap frisse lucht te nemen.
12.45 uur
In de middag ga ik weer verder aan de Rapp projecten.
Hoe ga ik te werk? Ik bedenk een oplossing voor hoe een bepaalde functionaliteit het beste gebouwd kan worden. Momenteel ben ik voornamelijk bezig met het uitbreiden van een data warehouse.
14.00 uur
Overleg om te bepalen of deze oplossing de juiste richting in is. (met een kopje koffie 😊 )
14.15 uur
Code schrijven, code schrijven, code schrijven in Microsoft Visual Studio.
16.00 uur
Tijd om de geschreven code te testen!
17.00 uur
Mijn werkdag zit er weer op en ik ben heel tevreden, want ik heb afgekregen wat ik af wilde hebben. Bij de oplevering van een mooi product heb ik natuurlijk een extra voldaan gevoel!
richard_dsc08861

Richard

Developer

Meer weten?

Stuur een bericht naar Richard