Van Service Engineer naar Developer: het verhaal van Gydo

21-11-2023

Ongeveer 10 jaar geleden is Gydo afgestudeerd als chemicus. Daarna volgde een loopbaan in de chemie, bij een leverancier voor laboratorium apparatuur. En nu werkt Gydo bij TrueLime, als Developer. Een nogal opmerkelijke carrièreswitch. In dit artikel vertelt hij alles over deze switch en hoe het is om bij TrueLime te werken!

Een switch van Service Engineer naar Developer. Vertel! Waarom wilde je deze switch maken?

Ik heb jaren gewerkt bij een leverancier voor laboratorium apparatuur. Ik ben daar begonnen als Lab Engineer en ben toen doorgegroeid naar Senior Lab Engineer en uiteindelijk naar Service Engineer. Het werk vond ik leuk om te doen. In mijn functie als Service Engineer werkte in enkel op klantlocatie om onderhoud te doen. En omdat onze klanten ook in het buitenland zaten, moest ik ook vaak naar het buitenland toe.

Het laatste halfjaar heb ik toen in Zweden gewoond. Tijdens deze periode ging ik nadenken. Wil ik dit wel blijven doen? Het is heel leuk als je jong bent, maar wil ik als ik ouder ben ook nog steeds langere periode van huis weg zijn? Ik ben toen gaan nadenken over wat ik nog meer binnen deze branche, bij dit bedrijf kon gaan doen. De mogelijkheden waren beperkt.

Met een vriend heb ik er toen over gepraat. Hij was developer en dacht dat dit ook wel wat voor mij zou kunnen zijn. Hij heeft mij toen een cursusje gegeven. Er lag veel uitdaging voor mij in, en dat is iets wat ik leuk vind. Zodoende heb ik deze switch gemaakt!

Hoe ben je toen bij TrueLime terechtgekomen?

Toen ik terugkwam uit Zweden ben ik gaan solliciteren. Binnen 3 weken had ik toen 3 gesprekken lopen, waaronder met TrueLime. Volgensmij heb ik de vacature toen gewoon via Google gevonden.

En waarom heb je voor TrueLime gekozen?

Bij alle drie de bedrijven waar ik op gesprek was geweest, kreeg ik een aanbod. De reden dat ik voor TrueLime heb gekozen, is het enthousiasme. Tijdens het gesprek voelde ik direct een klik met Hans (directie) en Wesley (Operational Lead). Ook het feit dat ze kort na het gesprek direct opbelde om me een aanbod te doen. Dat gaf een goed gevoel.

Wat doe je nu als Developer bij TrueLime?

Ik werk nu voornamelijk mee aan alle Umbraco projecten. Klanten die hier op draaien zijn onder andere MBO Amersfoort en VTOI-NVTK. Sinds kort werk ik nu ook aan Kentico projecten. Daarnaast ben ik met name bezig met back-end development. Hier zit voor mij de meeste uitdaging in.

Hoe lang werk je al bij TrueLime?

Ik werk nu 1,5 jaar bij TrueLime.

En wat maakt het werken bij TrueLime leuk?

Dat zijn voor mij zowel de collega’s, als telkens de nieuwe projecten. Geen een dag is hetzelfde.

Waarin ontwikkel jij je nog?

In zoveel! Voornamelijk wel op technisch vlak. Ik ben begonnen met 0 kennis, waardoor ik nu elke dag weer een hele hoop bij leer.

En wat wil je nog bereiken in je carrière?

Wat ik precies wil bereiken, weet ik nog niet. Voor nu vind ik het werk dat ik doe ontzettend leuk. Wellicht dat ik in de toekomst in een meer coördinerende rol kan doorgroeien.

Wat zou je een nieuwe collega vertellen over TrueLime/jouw werk?

Dat ik TrueLime een fijn bedrijf vind om voor te werken! De sfeer is relaxed en ongedwongen. Je werkt echt samen als team aan projecten. En iedereen is bereid om te helpen als je ergens een vraag over hebt. Ook vind ik de projecten die we draaien ontzettend leuk. Je draagt echt wat bij aan de maatschappij.

loreen-marketeer-2

Loreen Suurbach

Online Marketeer

Meer weten?

Stuur een bericht naar Loreen Suurbach