11-02-2021
Lead Developer bij TrueLime, wat doe je dan precies? In deze blog vertellen we je er meer over!
Eén van onze Lead Devs stelt zich voor
Ik ben Erik Torck, op het moment van schrijven 26 jaar en Lead Developer bij TrueLime. Mijn jeugd heeft voor een groot deel bestaan uit het spelen van computerspellen. Ik haal veel plezier uit nieuwe regels ontrafelen en optimale strategieën vinden die het liefst het spel weten te breken. Hoe gek dat ook klinkt, geeft software-development mij diezelfde voldoening. Door een dynamische werksfeer blijven de regels veranderen, en met een optimale strategie kan soms veel geld worden bespaard.
Zulke oplossingen kun je natuurlijk niet zo maar vinden en vereisen vaak veel domein- en technische kennis. Het continue moeten bijleren binnen de IT-sector trekt mij dan ook enorm. Ik streef er naar om elk jaar significant meer te weten en snel meer ervaring op te doen.
Projecten bij TrueLime
Inmiddels werk ik al zo’n 5 jaar voor TrueLime. Ik heb gewerkt aan projecten zoals het CAK, Maandag, BDO en FNV. Dit zijn vrij grote projecten, waarbij je samenwerkt met omvangrijke en veelzijdige organisaties. Ik ben altijd direct betrokken geweest bij de klant en laat mijn gezicht graag zien. De projecten variëren ook afhankelijk van de volwassenheid van de IT-organisatie.
Zo heb ik aan projecten gewerkt waarbij alle functionaliteiten volledig uitgewerkt worden, de impact duidelijk is en er weinig verrassingen bij komen gedurende het proces. Terwijl andere projecten compleet het tegenovergestelde zijn. Daarbij kiezen we ervoor om vrijdagmiddag nog snel een functie te maken zodat die in de weken erna nog mee kan voor een belangrijke campagne. Deze dynamiek kan juist tot meer draagvlak leiden binnen een organisatie. Als je op tijd de juiste functionaliteiten weet te leveren geeft dat tevens meer inzicht waar de mogelijkheden liggen, en meer 'winst' voor de organisatie.
Werkwijze bij TrueLime
Ik werk bij TrueLime met Kentico: met dit CMS maken we websites of (leden)platformen die processen automatiseren. Meestal beginnen we met een team van ongeveer 6 mensen met een minimale doelstelling om de oude website te vervangen. De uitdaging is hierbij vaak om de juiste personen aan tafel te krijgen om (meteen) effectief keuzes en veranderingen te maken.
Doorontwikkeling
Nadat de nieuwe website live gaat en mensen het gevoel krijgen dat verandering weer mogelijk is, komen er vaak veel nieuwe wensen naar boven. Deze features zijn vaak gericht op het digitaliseren van handmatige processen, het efficiënter maken van werkzaamheden of het uitfaseren van oudere systemen. Dit geeft ontzettend veel voldoening, omdat je op deze manier heel duidelijk toegevoegde waarde levert aan een organisatie.
Over naar de lijn
We zijn vaak continue bezig om de software die we ontwikkelen op een goede manier over te dragen. Uiteindelijk is het doel dat de organisatie zelf het volledige beheer en de doorontwikkeling kan doen van bijvoorbeeld een nieuwe website. Hierbij vliegen wij enkel nog in bij de complexere problemen, en gaan we daarnaast weer aan de slag met de volgende uitdaging.