Youri vertelt: van stagiair naar developer

04-01-2024

Het is inmiddels alweer even geleden, maar een jaar geleden heeft Youri zijn afstudeerstage bij ons gevolgd. Dit is van beide kanten zó goed bevallen, dat we hem na zijn afstuderen een baan hebben aangeboden. We zijn nu ruim een jaar verder, en Youri zit nog steeds goed op zijn plek hier. In dit artikel lees je over zijn afstudeerperiode en over zijn (werk)ervaring als developer binnen TrueLime.

Hoe ben je bij TrueLime terechtgekomen?

Nog voordat ik aan mijn laatste jaar HBO begon, begon ik al met het zoeken naar een stageplaats. Ik wilde eventueel mijn minor daarop aanpassen. Toen kwam ik TrueLime al tegen. De website zag er goed uit, en ook het bedrijf zelf sprak me aan. Alleen was het nog te vroeg om actie te ondernemen, er zat namelijk nog meer dan een jaar tussen!

Toen het tijd was om iets te gaan zoeken, heb ik ook gesprekken gehad bij een aantal andere stagebedrijven. Maar dat voelde allemaal niet goed aan. Ik ben toen weer uitgekomen bij TrueLime, waarna ik direct solliciteerde. Na een halfuur werd ik al opgebeld of ik op gesprek wilde komen. En meteen na het gesprek was het rond.

Waarom heb je voor TrueLime gekozen?

Ik vond de doelgroep ontzettend interessant. Dat sprak me wel echt aan. Dat je meer doet dan alleen maar websites bouwen, dat je echt ergens aan bijdraagt. Daarnaast zocht ik een Microsoft gedreven organisatie. En dat is TrueLime. Verder vond ik het fijn dat ik de keuze had: of aan één project (Octopus) werken, of voor meerdere klanten. Mijn keuze ging uit naar meerdere klanten, vanwege de variatie die je dan hebt.

En waarom heb je ervoor gekozen om bij TrueLime te blijven na je afstuderen?

Ik heb hier een hele leuke stageperiode gehad. Vanaf het moment dat ik begon, voelde het alsof ik betrokken werd. Het voelde gewoon goed. Ik vind dat sowieso een belangrijk onderdeel: mezelf ergens thuis voelen. En dat had ik hier al snel.

Ik werd gewaardeerd en ze lieten blijken dat ze me graag aan boord wilde hebben. Ik dacht er hetzelfde over, en gaf al vrij snel aan dat ik wilde blijven. En na een paar maanden was het eigenlijk al helemaal geregeld.

Welke projecten of taken heb je tijdens je afstudeerstage uitgevoerd en hoe hebben deze bijgedragen aan je professionele ontwikkeling?

Ik zat op een afgezonderd project. Ik mocht onderzoek doen naar een static site generator. Aan mij was het de taak om te kijken of dit iets was voor TrueLime en de CMS-systemen die ze gebruiken. Het idee was om dit één keer te bouwen, om het vervolgens te kunnen hergebruiken voor andere projecten.

Ik leerde heel zelfstandig werken in het bedrijf. Ik heb geleerd initiatief te tonen, vragen te stellen en om zelf achter zaken aan te gaan. Hierdoor kreeg ik het verantwoordelijkheidsgevoel. Je doet het niet alleen voor jezelf, maar ook voor het bedrijf. Je wilt iets maken waar zij daadwerkelijk iets aan hebben.

In het begin moest ik ook wennen aan het vaste ritme. Een heel verschil met het flexibele schoolritme wat ik eerst had. Ik wilde zoveel mogelijk op kantoor zijn, in plaats van thuiswerken. Dat hielp mij ook met mijn communicatievaardigheden.

Hoe heb je je vaardigheden en kennis ontwikkeld sinds je bent begonnen bij ons?

Het is heel hard gegaan. Tijdens mijn stageperiode had ik al gewerkt met Kentico en Umbraco, maar op een laag niveau. Toen ik officieel in dienst kwam, kreeg ik twee grote klanten. Ik werkte dan ook in 2 verschillende teams. Het ene team waar ik in zat was groter. Ik had daar veel socialere relaties, met regelmatig overleggen en sparsessies. En bij het andere project was ik juist meer gefocust op de technologie. Deze combinatie van het sociale en technische deel heeft me in een halfjaar heel ver gebracht. Met nu ook het succes dat ik steeds meer technische verantwoordelijkheid krijg!

Wat maakt werken bij TrueLime zo leuk?

Er gebeurt altijd wel wat, het is nooit saai. Je werkt voor verschillende klanten. Het kan zomaar zijn dat er ergens ruimte vrijkomt, waardoor je in een ander team terechtkomt, mocht je dat willen. Alles is mogelijk, zolang je het leuk vindt.

Wat zijn je carrièreplannen voor de toekomst?

Toen ik hier begon, wist ik nog niet goed welke kant ik precies op wilde gaan. Maar door ervaring op te doen en te praten met collega’s heb ik veel geleerd. Daarnaast heb ik ook een cursus gevolgd, van hoe ik in elkaar zit. Dit was een stuk zelfreflectie, wat kan ik goed, hoe ben ik? Dit heeft me eveneens enorm geholpen. Uiteindelijk heb ik de mogelijkheid gekregen om naar een ander team te gaan om daar het ontwikkelteam te leiden. Ik heb het gevoel dat dit ook echt bij mij past. Ik krijg er veel energie van en wil hier graag in doorgroeien!

Ook op zoek naar een stageplek?

Ben je op zoek naar een bedrijf om af te studeren? Dan ben je bij TrueLime aan het juiste adres. We bieden je een plek om ervaring op te doen, maar geven je ook de ruimte om jezelf te ontwikkelen als young professional. We hebben veel aandacht voor de (persoonlijke) ontwikkeling van onze medewerkers, en investeren dan ook graag in gemotiveerde stagiairs. Want, mocht de samenwerking ons allebei bevallen, dan is de kans groot dat we graag willen dat je onze collega blijft na het behalen van je diploma. Klik hier voor onze beschikbare stageplaatsen!

loreen-marketeer-2

Loreen Suurbach

Online Marketeer

Meer weten?

Stuur een bericht naar Loreen Suurbach