Eén online uitstraling voor het gefuseerde Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) is een topklinisch opleidingsziekenhuis en traumacentrum met drie locaties in Tilburg en Waalwijk. Dit maakt het ETZ hét ziekenhuis voor alle inwoners van de regio Midden-Brabant, maar ook (ver) daarbuiten. Er zijn ruim 6.500 medewerkers, 300 vrijwilligers, 350 medisch specialisten en 200 arts-assistenten. Samen zetten zij zich in om de patiënten zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden.

 

Samensmelting

Na de fusie van het St. Elisabeth en het TweeSteden ziekenhuis is de wens om online als één ziekenhuis naar buiten toe te communiceren. Zodat voor iedereen duidelijk is dat het ETZ hét ziekenhuis van Tilburg is. Hun nieuwe huisstijl vraagt om een implementatiepartner voor het grafisch design van de website. Na inventarisatie van de samenwerkingspartners, werden wij voor deze uitdagende klus gevraagd en werd de eerste stap gezet richting een efficiënte en prettige onlinedienstverlening.
 
Marieke van Bommel, Hoofd Communicatie bij het ETZ, over de keuze voor Kentico en TrueLime:

“Er is hiervoor gekozen omdat er geen pratende pakken binnenkwamen, maar mensen die echt enthousiast meedachten en samen met ons de uitdaging aangingen!”

 

Aan de slag

Voor het nieuwe online platform van het ETZ staan twee zaken centraal: de belangrijkste content moet goed vindbaar zijn en de website moet makkelijk te beheren zijn aan de achterkant.
Zonder dat de nieuwe huisstijl klaar was, begonnen we toch al met de opzet van de website, zodat we later alleen nog het design hoefden aan te passen. In scrumsessies hebben we generieke templates opgezet. De front- en backend van de website werden door onze developers in het Kentico CMS geïmplementeerd.


 

Duidelijke structuur

Het vinden van de juiste informatie voor de patiënten van het ETZ en hun naasten op een snelle, duidelijke manier staat voorop. Door een grafisch heldere structuur is alle informatie over bijvoorbeeld het maken van een afspraak of informatie over ziektebeelden en behandelingen makkelijk te vinden. En zie je in één oogopslag welke afdelingen en behandelaars horen bij een bepaald ziektebeeld. Bovendien is de site volledig responsive en voorzien van geïntegreerde social media.

 

Flexibel platform

Doordat we voor de website gebruik maakten van het Kentico CMS, beschikt het ETZ nu over een flexibel platform. Een groot voordeel voor de webredactie, omdat het makkelijk werken is met de flexibele templates en contentblokken. We ontwikkelden samen met het ETZ een hiërarchische structuur, waarmee webredacteuren de content kunnen onderverdelen in categorieën door tags te plaatsen. Ook het zelf onderhouden van vacatures behoort nu tot de mogelijkheden.

 

Missie (gedeeltelijk) volbracht

De website representeert nu een gezamenlijk ETZ. Door een goede verdeling van de contentonderwerpen in groepen en gebruikmakend van tagging is er enorm veel verbeterd aan het online zoekresultaat. Informatie is direct opvraagbaar voor de bezoekers van de site. Dagelijks loggen er vele unieke bezoekers in. De content van de website is makkelijk en flexibel aan te passen voor de redactie. Inmiddels zijn de website inclusief ‘Werken bij’ vacaturepagina opgeleverd net als patiëntenfolders, die als pdf op te halen zijn. De doorontwikkeling van de website is nog steeds gaande en we zijn blij het ETZ in de toekomst te kunnen blijven ondersteunen.
 
 
“Door de gezamenlijke inspanning en het veelvuldig inplannen van contactmomenten is dit een succesvol project geworden,” aldus onze projectleider Eddy de Ridder. “Moest er ergens last-minute een oplossing voor komen? Dan planden we een halve dag in om met verschillende experts van het ETZ te sparren over een oplossing. Dankzij die drive van beide partijen hebben we in relatief korte tijd een geheel nieuwe website met een nieuwe uitstraling en duidelijke informatievoorziening gerealiseerd. Intussen zijn we bezig met de doorontwikkeling van de website van het ETZ.”

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!