Ben je nog gelukkig in je werk? Gebruik deze zomer om te reflecteren

20-07-2023

De zomerperiode en vakanties zijn het perfecte moment om te reflecteren en je loopbaan te heroverwegen. Wij vertellen je graag meer over werkgeluk en over de rol van werkgeluk binnen TrueLime.

De zomerperiode en vakanties zijn het perfecte moment om te reflecteren en je loopbaan te heroverwegen. Terwijl je geniet van ontspanning en nieuwe avonturen, komt vaak de vraag “Waar word ik echt blij van in mijn werk?” naar boven. Deze vraag is vaak slechts een startpunt. Je kunt van hier uit verder mijmeren over welke bijdrage je zou willen leveren en wat je toegevoegde waarde is. Wat uiteindelijk je conclusie ook zal zijn: werkgeluk is een belangrijk onderwerp bij het bepalen van de mate waarin je het nog naar je zin hebt in je huidige werk. 

Wat is werkgeluk?

Maar wat is dat nu eigenlijk, werkgeluk? Er bestaan meerdere definities, en iedereen ervaart werkgeluk ook weer anders. Waar de ene werknemer houdt van een vaste routine, vindt de ander een dynamische omgeving juist weer fijn. Wanneer je kunt werken zoals jij dat prettig vindt, word je gelukkiger – en krijg je ook betere resultaten.

Werkgeluk gaat ook over het ervaren van positieve emoties. Het gaat dan niet alleen over het ondervinden van plezier, maar juist ook om de meer diepgaande emoties. Denk hierbij aan verbondenheid, zingeving en inspiratie. Jezelf uitdagen in je werk en andere mensen blij maken. Wanneer je deze elementen terugvindt in je werk, vergroot dat je werkgeluk. En dát heeft een positief effect op je professionele leven – en eveneens op je privéleven. Werkgeluk is dus ontzettend belangrijk.

Werkgeluk bij TrueLime

Bij TrueLime begrijpen we dit als geen ander, daarom speelt werkgeluk bij ons een grote rol. We zijn er namelijk van overtuigd dat mensen floreren als ze ruimte krijgen en prettig kunnen samenwerken.

Bij ons staat plezier in het werk voorop. We geloven dat werken met passie en blijdschap niet alleen goed is voor jou, maar ook voor de mensen om je heen.

We hebben aandacht voor talent en vinden (persoonlijke) ontwikkeling ontzettend belangrijk. Daarom is het een terugkerend onderwerp in de gesprekken die we met elkaar voeren. Op deze manier word je bij ons gestimuleerd om jouw unieke talenten te benutten en te groeien als professional.

Onze hechte samenwerking is gebouwd op eerlijkheid, transparantie en toegankelijkheid. We creëren een omgeving waarin jouw mening en inbreng er toe doen. Dat noemen wij True.

We zien onszelf als een plek middenin de samenleving, waar mensen samenkomen om tot oplossingen te komen. Dat is precies dé plek die wij willen zijn. Onze missie is namelijk niet alleen om onszelf uit te dagen en mensen blij te maken, maar ook om met onze kennis en kunde bij te dragen aan een betere maatschappij.

Meer weten over wie wij zijn, en waar we voor staan? We vertellen het je graag.

Kom meer over ons te weten

Met passie verder in je huidige baan, of droom je van een frisse start ergens anders?

De zomerperiode is de perfecte tijd om je baan te heroverwegen en te streven naar een werkplek die je inspireert, uitdaagt en vreugde en verbondenheid brengt. Heb je de balans opgemaakt tijdens je vakantie? Wellicht ben je tot de conclusie gekomen dat je nog heel gelukkig bent bij je huidige werkgever. Of dat je een aantal wijzigingen wilt bespreken met je werkgever, waarmee je weer vol energie aan de slag kunt.

En misschien is je conclusie dat je toe bent aan een nieuwe omgeving. Als je wilt bijdragen aan een betere maatschappij door middel van het bedenken, creëren en verbeteren van digitale oplossingen, dan is TrueLime jouw ideale bestemming!

Bekijk onze vacatures

regina_dsc00473

Regina Schrage

HR-adviseur

Meer weten?

Stuur een bericht naar Regina Schrage