Van werkdruk naar werkgeluk

13-11-2023

Het is deze week de Week van de Werkstress. In deze tijd van hybride werken, de steeds krappere arbeidsmarkt en de toenemende individualisering is er minder (ver)binding met collega’s. Dit jaar is de 10e editie van de Week van de Werkstress. Deze week wordt georganiseerd door het ministerie van SZW en heeft dit jaar als thema (ver)binding. Ook bij TrueLime vinden we verbinding en werkgeluk een belangrijk aspect, en hier schenken we dan ook aandacht aan in onze training Persoonlijk Leiderschap.

(Ver)binding op de werkvloer

Het thema (ver)binding benadrukt de kracht van verbondenheid binnen je werkomgeving. Dit kan verwijzen naar zowel de band tussen collega's, als naar de relatie tussen leidinggevenden en medewerkers. Een positieve (ver)binding op de werkvloer verbetert niet alleen de werksfeer, het kan ook bijdragen aan het verminderen van stress. Het delen van ervaringen, het bieden van steun en het gevoel van saamhorigheid kunnen allemaal bijdragen aan een gezonde werkomgeving.

Werkgeluk bij TrueLime

Werkgeluk speelt bij ons een grote rol. Plezier in het werk staat bij ons op nummer 1. Wij geloven er namelijk in dat werken met passie en blijdschap niet alleen goed is voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Onze hechte samenwerking is gebouwd op eerlijkheid, transparantie en toegankelijkheid. Dit zorgt voor (ver)binding met elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn  mening deelt, en dat we leren van elkaar. In het artikel "Ben jij nog gelukkig in je werk?" gaan we dieper in op het onderwerp werkgeluk.

Zo verminder je je werkdruk en vergroot je je werkgeluk:

Timemanagement

Kijk eens kritisch naar je huidige werkwijze. Zijn er stiekem inefficiënte werkgewoontes ingeslopen? Tijd om ze eruit te schrappen dan! Met goed timemanagement werk je efficiënter, waardoor je meer werk verzet in minder tijd.

Communiceer

Komt er meer werk bij? Wacht dan niet te lang met aankaarten dat je het te druk hebt of krijgt. Door op voorhand duidelijk te communiceren, voorkom je dat je overloopt van het werk. Bespreek wat je gaat doen, wat er blijft liggen en hoe je dit samen gaat oplossen.

Prioriteer, automatiseer, cluster en delegeer

Dit kun je doen voor meer focus en motivatie:

  • Kijk welke taken door anderen gedaan kunnen worden en delegeer deze of besteed ze uit als dat kan.
  • Onderzoek voor taken die herhaaldelijk voorkomen of er softwareoplossingen zijn die je ontlasten.
  • Stel prioriteiten, bijvoorbeeld met behulp van de Eisenhouwermatrix.
  • Werk aan één ding tegelijk, voor een bepaalde tijd. Gebruik hiervoor de pomodorotechniek.

Daarnaast is het goed om voor jezelf te zorgen: Neem regelmatig pauzes om mentaal op te laden. Ontwikkel gezonde gewoonten, zoals regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en een gebalanceerd dieet. Deze dragen bij aan een betere stressbestendigheid en algeheel welzijn. Leer ontspanningstechnieken, zoals mindfulness of meditatie, om stress te verminderen en je te helpen focussen.

Je werkplezier vergroten?

Werkgeluk gaat ook over verbondenheid, zingeving en inspiratie. Jezelf uitdagen in je werk en andere mensen blij maken. Wanneer je deze elementen terugvindt in je werk, vergroot dat je werkplezier. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, waarbij je plezier haalt uit je werk? Bekijk dan onze openstaande vacatures, en wie weet zien we je snel!

Bekijk hier onze vacatures

loreen-marketeer-2

Loreen Suurbach

Online Marketeer

Meer weten?

Stuur een bericht naar Loreen Suurbach