5 Redenen om Umbraco Cloud te gebruiken als CMS

05-10-2021

Umbraco is open source software op basis van Microsoft technologieën. Dit zorgt er voor dat er van alles geïntegreerd kan worden, zodanig dat het systeem gebouwd kan worden naar de eisen en wensen van de eindgebruiker. Waarom het zo'n fijn CMS is, leggen we uit in dit artikel.

Misschien heb je ooit al wel eens gehoord van Umbraco, dat zou goed kunnen want Umbraco wordt al door zo’n 500.000 mensen gebruikt en heeft een actieve community met meer dan 200.000 mensen. Umbraco wordt door velen geprezen om zijn schaalbaarheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid (G2 Review Umbraco), maar dat is niet de enige reden waarom Umbraco goed in de smaak valt bij ontwikkelaars en redacteuren. Umbraco is open source software op basis van Microsoft technologieën, wat er voor zorgt dat er van alles geïntegreerd kan worden, zodanig dat het systeem gebouwd kan worden naar de eisen en wensen van de eindgebruiker. Umbraco Cloud doet daar nog een stapje bovenop met een aantal extra features, waardoor zowel de ontwikkelaar als de klant voor een deel wordt ontzorgd. Hoe dat precies gebeurt leg ik helemaal uit in de volgende 5 redenen waarom je Umbraco Cloud zou moeten overwegen in je keuze voor een Content Management Systeem.

1.    Trend van SaaS

Umbraco Cloud is gericht op Software as a Service (SaaS). SaaS houdt in dat je via de cloud gebruik kan maken van toepassingen en dat het niet meer nodig is om software te installeren. Door middel van een abonnement kun je gebruik maken van deze service. Voordelen van SaaS zijn: 

  • Je betaalt uitsluitend voor wat je gebruikt.
  • Je hoeft geen extra software meer te installeren.
  • Omdat gegevens in de cloud zijn opgeslagen, hebben gebruikers toegang tot hun informatie vanaf elke computer of elk mobiel apparaat met een internetverbinding.

Een SaaS oplossing is ook nog eens toekomstgericht, adviesbureau Gartner, verwacht dat SaaS oplossingen steeds populairder gaan worden in de komende jaren.

2.    Ontzorging van hosting

Alle Umbraco Cloud abonnementen worden gehost op Microsoft Azure. Het hosten en 24/7 monitoren van de infrastructuur wordt volledig door Umbraco op zich genomen. Verder wordt de beste hardware gebruikt om data verlies te voorkomen en de performance van de website te verhogen. Umbraco neemt deze zaken op zich, waardoor de klant meer tijd heeft voor het maken van content en de tussenpartij (Bijvoorbeeld TrueLime)  meer tijd heeft om features te ontwikkelen.

3.    Veiligheid geborgd door automatische updates 

Umbraco Cloud zorgt er ook voor dat de site altijd up-to-date blijft met de nieuwste versie van Umbraco. Dit gebeurt door middel van automatische upgrades die ervoor zorgen dat je altijd gebruik kunt maken van de nieuwste functies en noodzakelijke beveiligingsoplossingen altijd direct geïnstalleerd worden. Bovendien krijg je als klant gratis certificaten, dit zorgt ervoor dat je website veiliger en toegankelijker is, zonder extra kosten. 

4.    Extra omgevingen uitrollen met een enkele klik

Er zijn altijd wel 2 omgevingen bij een project, namelijk: een ontwikkelomgeving, die ontwikkelaars gebruiken voor (door)ontwikkeling. En een productie omgeving die dient als de live site. Met Umbraco Cloud, kun je gemakkelijk meer omgevingen toevoegen. Met een enkele klik kan een eventuele test of acceptie omgeving opgezet worden, zonder dat je iets hoeft te configureren. En door middel van Umbraco’s deploy technologie kunnen gemaakte wijzigingen vrij eenvoudig naar verschillende omgevingen overgezet worden. 

5.    Kant-en-klare modules direct beschikbaar

Umbraco Cloud heeft nog een tweetal tools die zowel ontwikkelaars als redacteuren helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden, namelijk ContentFlow en Baselines. 

Door middel van ContentFlow kunnen redacteuren en ontwikkelaars onafhankelijk van elkaar doorwerken. Bij andere content management systemen kan het voorkomen dat redacteuren even hun werk moeten neerleggen, omdat de ontwikkelaar iets moet aanpassen. Door middel van ContentFlow is dit verleden tijd en kunnen redacteuren content aanpassen wanneer ze dit zelf willen. 

Ben je van plan of maak je al gebruik van meerdere websites, dan is Baselines de ideale tool. Met Baselines is het mogelijk om dezelfde componenten/content te gebruiken in meerdere projecten. Denk hierbij aan formulieren, media bestanden of onderdelen van je website. Door gebruik te maken van Baselines bespaar je dan niet alleen tijd, maar hoef je deze componenten niet op meerdere plekken bij te houden als er iets zou veranderen, want dit wordt dan automatisch op alle plekken aangepast. 

Dit waren enkel 5 redenen om gebruik te maken van Umbraco Cloud. Het is natuurlijk veel interessanter om het systeem in werking te zien en wat het allemaal kan bieden. Mocht je nou meer willen weten over Umbraco Cloud of over Umbraco en wat dit Content Management Systeem voor jouw organisatie kan betekenen, twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij kunnen als Umbraco partner meedenken of eventuele vragen beantwoorden.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!