De laatste A.I. ontwikkelingen

30-01-2024

Bij TrueLime houden we alle trends en ontwikkelingen rondom A.I. nauwlettend in de gaten. Hierdoor kunnen we onze A.I. oplossingen continue verbeteren en optimaliseren. In dit artikel nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen rondom A.I..

Artificial General Intelligence (AGI): De ‘Holy Grail’ van A.I.

Artificial General Intelligence (AGI) is een vorm van kunstmatige intelligentie. Deze vorm van A.I. is niet beperkt tot één specifieke taak, maar kan de menselijke cognitieve vaardigheden nabootsen. AGI wordt daarom ook wel gezien als de 'heilige graal' van A.I., omdat het de potentie heeft om elke intellectuele taak uit te voeren die een mens ook kan.

Recentelijk heeft Meta, geleid door Mark Zuckerberg, grote investeringen gedaan in AGI, waaronder een verzameling van bijna 600.000 A.I. GPU's van NVIDIA. Zuckerberg benadrukt de noodzaak van AGI voor een scala aan A.I.-diensten; van assistenten tot creatietools.

Deze investering van Meta toont de ambitie van het bedrijf om AGI te ontwikkelen voor een breed scala aan diensten, zoals digitale assistenten en creatieve tools.

Google Deepminds - AlphaGeometry

DeepMind's AlphaGeometry is een baanbrekende A.I. die (alweer) een nieuw tijdperk inluidt. AlphaGeometry kan moeilijke meet- en wiskundige problemen oplossen. Net zoals de slimste middelbare scholieren in de wereld die meedoen aan een grote wiskunde wedstrijd; de IMO Olympiade. In een test met 30 moeilijke meetkunde vragen, kon AlphaGeometry er 25 oplossen binnen de tijd die normaal voor de wedstrijd staat. Dat is heel goed, want de slimste leerlingen lossen gemiddeld ongeveer 25,9 van deze problemen op. En de vorige slimste computer kon maar 10 van deze vragen oplossen.

Deze A.I. gaat verder dan de bestaande methoden door complexe vraagstukken te benaderen met een mensachtig inzicht. Dit betekent een aanzienlijke vooruitgang in A.I. redeneringen binnen de wiskunde. Met deze doorbraak toont DeepMind aan dat A.I. in staat is om uit te blinken in gebieden die traditioneel als zeer uitdagend worden beschouwd voor computers, zoals geavanceerde wiskundige problemen. Dit illustreert niet alleen het groeiende vermogen van A.I. om te leren en te redeneren, maar opent ook nieuwe mogelijkheden voor onderzoek en onderwijs in de wiskunde.

Microsoft Copilot in Office 365 voor MKB

Microsoft heeft Copilot, hun virtuele assistent, uitgerold voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB) in Nederland. Dit betekent dat bedrijven met Microsoft 365 Business Premium en Business Standard-abonnementen nu toegang hebben tot Copilot in Office-apps zoals Word, Excel en Outlook. Deze ontwikkeling biedt MKB's geavanceerde A.I.-mogelijkheden voor dagelijkse taken.

Microsoft A.I. project: Semantic-Kernel

Een ander interessant A.I.-project is Semantic-Kernel van Microsoft. Het Microsoft Semantic Kernel-project is een initiatief dat gericht is op het snel en eenvoudig integreren van geavanceerde Large Language Model (LLM) technologie in apps. Dit project biedt een platform voor ontwikkelaars en teams om te profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veilig en betrouwbaar toepassen van A.I. en machine learning, specifiek gericht op taalverwerking en -analyse. Bij TrueLime gebruiken we dit framework voor de ontwikkeling van de ontwikkeling van onze apps.

’s Werelds grootste techbeurs CES 2024

Tijdens CES 2024 zijn opvallende A.I.-gadgets gepresenteerd, waaronder A.I.-gestuurde vogelkijkers van Swarovski. Een ander opmerkelijk product is de Sound Drive van Will.i.am, die muziek aanpast aan het rijgedrag van de gebruiker. Verder viel een bidetstoel met spraakbesturing op.

Conclusie

Bij TrueLime houden we dus nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen in de gaten. Dit doen we om onze eigen A.I. oplossingen continue te verbeteren en te optimaliseren. De focus ligt hierbij op het waarborgen van privacy en security, waarbij we de standaarden van de AVG en Europese A.I. Act handhaven. We geloven er sterk in dat de mens de regie houdt en dat A.I. wordt ingezet om de efficiënte en het werkplezier te vergroten. In deze samenwerking streven we naar een goede balans tussen mens en A.I., waarbij menselijke sturing en de ondersteuning van kunstmatige intelligentie hand in hand gaan om taken effectief uit te voeren.

Bronnen:

https://www.theregister.com/2024/01/20/metas_ai_plans/

https://deepmind.google/discover/blog/alphageometry-an-olympiad-level-ai-system-for-geometry/

https://www.imo-official.org/

https://www.nature.com/articles/s41586-023-06747-5

https://www.techzine.eu/news/applications/115356/copilot-for-microsoft-365-comes-to-smbs/

Create A.I. agents with Semantic Kernel | Microsoft Learn: https://github.com/microsoft/semantic-kernel

https://www.theverge.com/2024/1/10/24032871/ai-binoculars-swarovski-optic-ax-visio-ces-price-release-date

https://media.mercedes-benz.nl/mercedes-amg-en-william-presenteren-mbux-sound-drive-op-ces-2024/

https://www.theverge.com/2024/1/5/24022366/kohler-purewash-e930-bidet-atmo-anthem-ces-2024

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!