Een nieuwe app voor het ROC van Amsterdam

19-10-2023

Recent kwam het ROC van Amsterdam naar ons toe met de vraag om hun app te vernieuwen. De huidige variant was flink verouderd en niet meer beschikbaar voor de nieuwere Android en iOS versies. Tijd voor een update dus! Het resultaat? Een nieuwe, geavanceerde en toekomstbestendige app voor ROC van Amsterdam. In dit artikel vertellen we je over de app en hoe deze tot stand is gekomen.

Een .NET MAUI Blazor Hybrid app

De nieuwe app is ontwikkeld met behulp van .NET MAUI Blazor Hybrid. De kracht hiervan is dat .NET MAUI Blazor Hybrid de kracht combineert van .NET, MAUI (Multi-platform App UI) en Blazor. Hierdoor hebben ontwikkelaars de mogelijkheid om native apps te bouwen die perfect werken op zowel Android als iOS. Daarnaast zorgt het ervoor dat de app probleemloos op de nieuwste mobiele apparaten kan draaien.

QR-functionaliteit

Wanneer (toekomstige) studenten zich inschrijven voor een evenement, ontvangen ze een bevestigingsmail met daarin een QR-code. In de vernieuwde app kunnen medewerkers nu moeiteloos de QR-codes scannen bij evenementen. Zodra de QR-code is gescand, worden de gegevens doorgestuurd naar een rapportagesysteem. Hierdoor wordt inzichtelijk welke bezoekers daadwerkelijk het evenement hebben bezocht. Dit biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld de aanwezigen later van aanvullende informatie te voorzien.

Om als medewerker de QR-codes te kunnen scannen, moeten zij eerst valideren om te verifiëren of ze daarvoor gemachtigd zijn. Een medewerker dient het betreffende evenement te selecteren, een locatie te kiezen en vervolgens een pincode in te voeren. Deze pincode fungeert als een validatiemiddel. Zo zijn enkel geautoriseerde medewerkers in staat om QR-codes te scannen en de aanwezigheid van bezoekers op evenementen te registreren.

De app fungeert hierdoor als een krachtige tool. Niet alleen om de betrokkenheid bij evenementen te optimaliseren, maar ook om aanwezige bezoekers na afloop te benaderen.

App ROC van AmsterdamApp voor het ROC van Amsterdam

Wachtrij functionaliteit

Verder hebben we een wachtrij-functionaliteit geïmplementeerd. Deze innovatieve functionaliteit biedt een naadloze ervaring, zelfs wanneer je offline bent en er geen wifi of internet beschikbaar is. Dankzij deze geavanceerde functie blijft het mogelijk om QR-codes te scannen. Wanneer je dan weer online bent, worden de registraties verzonden. Hoe fijn is dat?

Conclusie

Met de lancering van de nieuwe app heeft het ROC van Amsterdam de tekortkomingen van de oude app aangepakt. Dat niet alleen; ze hebben ook een nieuwe standaard gezet voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van mobiele applicaties. De combinatie van geavanceerde technologieën en innovatieve functies maakt de app functioneel, en klaar voor de uitdagingen van morgen.

Ook een app nodig?

Ondertussen is het bewezen dat de nieuwe app voor het ROC van Amsterdam een waar succes is. Tijdens de eerste opendagen konden medewerkers moeiteloos de bezoekers registreren. Heeft jouw organisatie ook een (nieuwe) app nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen je graag bij het realiseren van een app die perfect aansluit op de behoeften van jouw organisatie en gebruikers.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!