Flexibiliteit in de standaard Pagebuilder

06-07-2021

Een standaard pagebuilder die zó ontwikkeld is, waardoor je je pagina precies opmaakt hoe dat jij dat wilt. 

Bij veel van onze klantprojecten gebruiken we Kentico Xperience als CMS. Kentico Xperience biedt contentmanagement-, digitale marketing- en commercetools in één platform. Hiermee kun je je doelgroep pakkende digitale ervaringen bieden via verschillende kanalen.

Met een van de modules (Content management) kunnen marketeers en redacteurs snel en efficiënt relevante content maken. En delen van pagina’s ‘in elkaar klikken’ via drag & drop en widgets, vanuit de page-builderfunctionaliteit. Onze ontwikkelaars stellen op bepaalde pagina’s secties in waar je dit kunt gebruiken. Dit biedt dus veel flexibiliteit voor bepaalde onderdelen van pagina’s. 

Maar wat nou als je als redacteur nog meer flexibiliteit wil? En bijvoorbeeld ook blokken in wil voegen via de page builder binnen de gewone tekst, in plaats van alleen de vastgelegde secties? Voor deze gevallen hebben onze developers een aanvullende functionaliteit ontwikkeld, waarmee de redacteur binnen de tekst zelf gebieden kan definiëren om de page builder te gebruiken. Hiermee kun je vrijwel de hele pagina inrichten zoals je zelf wil. 

Een praktijkvoorbeeld: een klant wil een gerelateerd artikel binnen de tekst uitlichten als een speciaal blok, met afbeelding, titel, etc. Zonder het gebruik van de pagebuilder zouden de mogelijkheden hiervoor waarschijnlijk beperkt zijn tot een simpele link, of veel handmatige acties om de bijbehorende informatie in de juiste vorm in te voeren. Met allerlei bijbehorende risico’s, zoals verouderde informatie als het gerelateerde artikel wordt aangepast. Andere voorbeelden van wat je met deze functionaliteit kunt bereiken: grafieken op elke willekeurige plek invoegen, afbeeldingen met bijschrift op elke plek plaatsen, andere pagina’s inbedden met aanvullende informatie. Eigenlijk alles dat onhandig of onmogelijk is om handmatig als gewone opgemaakte tekst in elkaar te zetten.

Onze ontwikkelaar Vera van Klaveren heeft in een blog op Dev Community technisch uitgelegd hoe deze creatieve toepassing van de pagebuilder is opgezet. Daarnaast gaf zij op het Kentico event Ask the Expert een demo en ging zij in gesprek met andere developers over deze oplossing. Tijdens de Ask the Expert sessies zijn Kentico MVP’s (Most Valuable Professionals, zoals onze Jeroen Fürst) aanwezig en presenteren enthousiaste developers over de innovatieve toepassingen die zij ontwikkelden in Kentico.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!