Terugblik op de Kentico Xperience Connection 2020

13-11-2020

Kentico Xperience volgt de trends en presenteert zich als een Digital Experience Platform. Lees er alles over in deze blog!

Op 2 en 3 november stond de Europese editie van de Kentico Xperience Connection op het programma. Anders dan anders omdat deze editie volledig online plaats heeft gevonden. Kentico heeft een interactief platform beschikbaar gesteld voor de bezoekers om sessies te volgen en te kunnen netwerken met de andere deelnemers in de virtuele lounge. Het ‘connecten’ is natuurlijk een van de belangrijkste doelen van het evenement om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere Kentico enthousiastelingen. Een mix van de belangrijkste updates aangevuld met onze ervaringen vanuit het evenement vatten wij samen in dit artikel.

De toekomst van Kentico Xperience

Kentico Xperience volgt de trends en presenteert zich als een Digital Experience Platform met daarin Content Management, Digital Commerce en Digital Marketing als belangrijkste pijlers. Met de release van de nieuwste Kentico Xperience versie 13 nemen we afscheid van de verouderde Portal Engine technologie en wordt er een modern ontwikkelplatform neergezet op basis van .NET Core.

Middels een iteratieve aanpak wil Kentico afstappen van de jaarlijkse releasecycli en vanaf Q1 2021 starten met het uitbrengen van maandelijkse ‘refreshes’. Een refresh brengt naast de nodige bugfixes ook nieuwe functionaliteiten met zich mee. Een belangrijk uitgangspunt is ondersteuning voor low code/no code functionaliteiten, waarbij business users hun dagelijks werk kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van een ontwikkelaar. De community gaat een belangrijke rol spelen op de inhoud van de refreshes door het geven van feedback via ideas.kentico.com.

Vernieuwde marketing automation module

De marketing automation module heeft een welkome update gekregen in Kentico Xperience 13. Binnen de marketing workflow kunnen de stappen geconfigureerd worden zonder zicht te verliezen op de rest van de stappen. Hierbij is auto-save natuurlijk niet weg te denken. Verder kunnen sticky-notes geplaatst worden naast de stappen met daarop hints of aandachtspunten. Erg handig als je het ons vraagt.

Naast de cosmetische veranderingen zijn er verbeteringen doorgevoerd met het doel om het werk van een marketeer efficiënter te maken. Zo kunnen workflow stappen eenvoudig worden gekopieerd voor hergebruik en kan de hele workflow als template worden opgeslagen. Tevens introduceert Kentico Xperience 13 een tijdgebaseerde trigger om exact te bepalen op welk tijdstip de workflow geactiveerd dient te worden. Tot slot wordt de complete journey van de bezoeker in de rapportage visueel weergegeven.

Netwerken maar dan net even anders

Tijdens de afgelopen edities van de Kentico Connection was er nooit een rustig moment. Samen met de andere deelnemers werden de meest creatieve ideeën en geweldige ervaringen uitgewisseld. Van 's morgens vroeg tot 's avonds stond er maar één onderwerp centraal: Kentico.

Tijdens deze virtuele editie verliep het netwerken zoals verwacht iets anders. Het online platform reflecteerde de live editie zo goed als mogelijk met de bekende facetten zoals een receptie, de technology en business tracks met sessies en een lounge area met sponsoren. Maar dit kon het ontbreken van de fysieke aanwezigheid niet vervullen. Het dichtste dat er in de buurt kwam was het beeldbellen met een groep Kentico experts in de lounge.

De Kentico Xperience Connection 2020 was een bijzondere editie. Een online editie met de Kentico community en met vooral veel aankondigingen waar menig developer hart sneller van gaat kloppen. Via deze weg willen wij Kentico bedanken voor de organisatie en kijken we uit naar de volgende en hopelijk fysieke editie van de Kentico Xperience Connection.

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!