Persoonlijke Onwikkeling bij TrueLime, zo doen wij dat

14-04-2021

Regina Schrage is HR-adviseur bij TrueLime. Een van de onderwerpen waar zij zich mee bezighoudt is (persoonlijke) ontwikkeling. Niet alleen die van haarzelf, maar die van alle medewerkers van TrueLime. 

Regina Schrage is HR-adviseur bij TrueLime. Een van de onderwerpen waar zij zich mee bezighoudt is (persoonlijke) ontwikkeling. Niet alleen die van haarzelf, maar die van alle medewerkers van TrueLime. 

Waarom vind je persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk?

Ik vind het belangrijk om van toegevoegde waarde te zijn en te blijven, in de eerste plaats voor TrueLime maar ook voor mezelf. Mocht mijn werk bij TrueLime ooit ophouden, dan ben ik zelf verantwoordelijk voor mijn waarde op de arbeidsmarkt. Ook de overheid moedigt medewerkers aan om zelf het heft in handen te nemen ten aanzien van ontwikkeling. De tijd dat je je afhankelijk van je werkgever opstelt waar het je ontwikkeling betreft, is echt geweest. Wat mij betreft helemaal prima, want ik vind het geweldig om mij steeds verder te ontwikkelen, te ontdekken wat ik leuk vind en me daarin te verdiepen. Tegelijkertijd let ik erop dat het aansluit bij de doelen van TrueLime.

Welke rol speelt TrueLime bij ontwikkeling?

Met het Develop Yourself programma stimuleren en faciliteren wij (persoonlijke) ontwikkeling. Al langere tijd weten we eigenlijk wel dat de cyclus van een functioneringsgesprek, een voortgangsgesprek (als dat al plaatsvond) en een beoordelingsgesprek op het einde van het jaar, niet meer werkt: niemand werd hier blij van. Maar hoe dan wel? Daar hebben we ons over gebogen en vandaar uit hebben we het Develop Yourself programma ontwikkeld en geïntroduceerd. We hebben een persoonlijk studiebudget, dat jaarlijks aan iedere medewerker wordt toegekend. Je kunt zelf bepalen waar je dat aan besteedt, bijvoorbeeld aan een opleiding, deelname aan een event, lidmaatschap bij een vakinhoudelijk forum, aanschaf van een boek of je kunt een assessment doen waarmee je meer inzicht krijgt in je persoonlijkheid en je voorkeursgedrag. Dat laatste geeft je inzicht in hoe je je verder kunt ontwikkelen. Ook heb je studieverlofuren die je kunt inzetten voor studie onder werktijd. 

De gesprekscyclus hebben we aangepast. Aan het begin van het jaar stel je, in overleg met je Operational Lead, een Ontwikkelplan op. Daarin staan doelen die je wilt bereiken met betrekking tot je vakinhoudelijke kennis, maar ook vaardigheden (soft skills) die je wilt ontwikkelen. De grotere doelen deel je op in kwartaaldoelen, die je uitwerkt in een stappenplan. Voor je vakinhoudelijke kennis voer je gesprekken met de Architect van je team, hij denkt met je mee over het bereiken van je doelen. Voor de soft skills voer je gesprekken met mij, ik coach je op het groeien in de vaardigheden die je jezelf ten doel hebt gesteld. Per kwartaal heb je een voortgangsgesprek met je Operational Lead. 

En hoe weet je welke vakinhoudelijke kennis je kunt ontwikkelen?

We hebben per rol de benodigde vakinhoudelijke kennis vastgesteld, op 3 verschillende niveaus: junior, medior, senior. Bij een eerste meting wordt vastgesteld op welk niveau je je bevindt. Nu kun je eenvoudig zien wat je nog moet ontwikkelen om door te groeien naar een volgend niveau, maar ook welke kennis je nodig hebt als je wilt doorgroeien naar een andere rol. Op die manier is het heel inzichtelijk wat je mogelijkheden zijn en kun je zelf kiezen welke kennis je wilt vergroten en deze opnemen in je ontwikkelplan.

Hoe zorg jij er eigenlijk voor dat je je ontwikkelt? 

Ik lees boeken, volg webinars, ben lid van vakorganisaties (zoals bijvoorbeeld NVP, de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling) en ik volg regelmatig trainingen. In de tijd dat ik bij TrueLime werk heb ik verschillende certificaten behaald op het gebied van coaching en arbeidsrecht. Zo zorg ik ervoor dat mijn kennis relevant is en aansluit bij de thema’s die er op een bepaald moment spelen. Ook het sparren met HR collega’s bij andere bedrijven helpt mij in het signaleren van nieuwe kansen en trends. 

En hoe is dat voor jouw collega’s, die in de technische hoek zitten?

Dat gaat precies hetzelfde! Natuurlijk ontwikkel je jezelf op een ander gebied, maar ook dan kun je gebruik maken van de faciliteiten die TrueLime biedt. Je kunt bijvoorbeeld je Microsoft Certificaat behalen, of je specialiseren in een Content Management Systeem. En je kunt je soft skills versterken. 

Wat doen jullie nog meer aan ontwikkeling?

Het is ondertussen wel duidelijk dat ik ontwikkeling heel erg belangrijk vind, en gelukkig ben ik niet de enige: dit is een belangrijk thema binnen onze organisatie waar we veel aandacht aan schenken. Je hebt als je bij TrueLime werkt toegang tot onze online learning tool New Heroes, waar een enorm aanbod van trainingen in vaardigheden inzit. Je kunt hier ongelimiteerd gebruik van maken. Bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen geeft mij energie en veel voldoening, daarom coach ik mijn collega’s op dit vlak en geef ik trainingen in Persoonlijk Leiderschap. Onderwerpen die daarin aan bod komen zijn bijvoorbeeld zelfsturing, assertiviteit, communicatie, zelfzorg, doelmatigheid, teamwork en time management. Als je bij TrueLime werkt, kun je hier aan deelnemen. 

Klinkt goed! Kun je het nog even kort samenvatten?

  • Een verbeterde gesprekscyclus, waarin ontwikkeling centraal staat
  • Opleidingsbudget én tijd
  • Coaching door de Architect van het team op vakinhoudelijke kennis
  • Coaching door mij op het gebied van soft skills
  • Toegang tot de online learning tool New Heroes
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan het Persoonlijk Leiderschapsprogramma

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!