Sessie over strategietraject Slachtofferhulp op Frankwatching Digital Workspace Event

12-01-2021

Sessie over strategietraject Slachtofferhulp op Frankwatching Digital Workspace Event

Medewerker en vrijwilligers informeren, verbinden en ondersteunen via het intranet, dat was het onderwerp van de sessie die we, samen met Slachtofferhulp Nederland, verzorgden op het Digital Workspace Event 2021. Digitaal strateeg Christiaan Lustig sprak hiervoor met communicatieadviseur Lieke van der Pas en adviseur informatievoorziening Eric Mulder. 

“Ons intranet voldoet niet aan de verwachtingen, kun je dat oplossen?” Dat was bijna letterlijk de vraag die Slachtofferhulp Nederland eind 2020 aan TrueLime stelde. Eric schetste voor de deelnemers aan het evenement waar Slachtofferhulp Nederland vandaan kwam en wat de stand van zaken rond het intranet op dat moment was. 


Vervolgens ging Lieke dieper in op wat de organisatie al had ondernomen om een volgende stap te kunnen zetten met het intranet dat luistert naar de naam Binnenplaats, om daarna ook aan te stippen waarom de manier van werken aan intranet en de digitale werkomgeving zoals TrueLime dat doet, haar zo aansprak. 

“Ons intranet voldoet niet aan de verwachtingen, kun je dat oplossen?” 

Wat hebben we dan gedaan? En wat leverde dat op? Daar ging Erik dieper op in, met als kern dat we niet alleen een gedegen aanpak hadden om boven tafel te krijgen wat medewerker nu écht nodig hebben, maar ook dat we flexibel genoeg waren om die aanpak toe te spitsen op wat voor het project vereist is en wat de opdrachtgever nodig heeft. 

Uiteindelijk leverde het traject dat Slachtofferhulp Nederland en TrueLime samen doorliepen vooral dit op: een door de verschillende belanghebbenden gedeelde en gedragen visie en strategie, en op basis daarvan een concretere invulling van hoe de Binnenplaats medewerkers kan ondersteunen bij hun dagelijks werk én hen kan verbinden met elkaar en met de organisatie. 

Op 9 november, de dag van het Digital Workspace Event 2021, was de vernieuwde Binnenplaats nog niet klaar, maar Slachtofferhulp Nederland had samen met designer Marc Arends van Marc&More en hun eigen in-house developmentteam al flink meters gemaakt. In januari 2022 gaat de nieuwe versie van het intranet online. 

› Meer weten over hoe we Slachtofferhulp Nederland hebben geholpen? Lees de praktijkcase

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!