Terugblik op het Nederlandse Umbraco Evenement DF23

25-10-2023

Dit jaar waren we aanwezig op het Dutch Umbraco Event; DF23. Een ontzettend leerzaam event! Van inspirerende sessies, tot aan waardevolle inzichten over de toekomst van Umbraco. Er kwam vanalles voorbij. In dit artikel vertellen we je graag meer over de hoogtepunten van dit evenement. 

De nieuwe Era van e-commerce: Umbraco Commerce Storefront API

We begonnen de dag met een interessante sessie over de nieuwste headless API voor Umbraco Commerce. Deze sessie werd geleid door Matt Brailsford, Commerce Technical Team Lead bij Umbraco. De live demo liet ons kennismaken met de talloze mogelijkheden die we in onze toekomstige projecten kunnen integreren.

AI innovaties: Me, Myself and AI

Deze sessie werd gehouden door Jim Stolze, een internationale tech-onderwijzer. Het was een boeiende sessie over AI. Het liet je nadenken over het potentieel en de capaciteit van AI. Het is ongelooflijk wat AI allemaal kan doen! Zoals het creëren van muziek, met behulp van de stem van rapper Eminem. 

Verbeteringen toegankelijkheid website

Met de komst van de ‘European Accessibility Act 2025' is het duidelijk hoe cruciaal toegankelijke websites zijn. Het feit dat 70% van alle websitebezoekers niet terugkeert naar een ontoegankelijke website, weergeeft de noodzakelijkheid alleen maar meer. Het is dus overduidelijk dat we hier iets mee moeten doen! We kijken dan ook uit naar het implementeren van diverse suggesties van verbeteringen, en controle via verschillende integraties met Umbraco.

Een nieuwe backoffice van Umbraco

In weer een andere sessie gaf Niels Lyngsø, UX & UI Engineer bij Umbraco, ons een gedetailleerd beeld van hoe je de nieuwe backoffice kunt uitbreiden in Umbraco 14. Deze flexibiliteit belooft veel!

Webcomponenten in actie

Verder kregen we een demonstratie over hoe webcomponenten werken binnen de nieuwe backoffice van Umbraco. De combinatie van verschillende technieken laat zien hoe krachtig deze componenten kunnen zijn bij het uitbreiden van mogelijkheden in deze nieuwe backoffice.

Het evenement werd afgesloten door Andy Butland, Senior Developer bij Umbraco. Andy vertelde over wat er gaat komen in de toekomstige versies van Umbraco. Met stabiliteit als kernfocus voor Umbraco 13 LTS, terwijl versie 14 zich zal richten op nieuwe functionaliteiten zoals een vernieuwde backoffice. Al met al was DF23 een leerzame en inspirerende ervaring! We hebben veel geleerd over de huidige versie van Umbraco, maar weten nu ook welke updates we in de toekomst kunnen verwachten!

Website in Umbraco nodig?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Umbraco te bieden heeft, of wil je op de hoogte blijven van de nieuwste Umbraco updates? Of werkt je huidige website al met Umbraco, maar draait deze nog op de oudere versie? Wij helpen je graag! Wij staan klaar om je website te upgraden en gelijktijdig naar een hoger niveau te brengen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wil jij het ook digitaal voor elkaar hebben?

Of het nu gaat om een nieuw concept of een complexe uitdaging, met slimme ideeën en innovatieve technologie komen we altijd tot een oplossing.

Ben je benieuwd hoe een intensieve, maar vooral leuke samenwerking er uit ziet?

Loop geen belangrijke updates mis!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen, exclusieve webinars, interessante cases en de beste inzichten!